Vesti
Hronika

Trajković: Uloga Milene Popović je da zaštiti Vučića od istrage

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je uloga nevečane supruge ubijenog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, Milene Popović da zaštiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića od istrage u tom ubistvu.
Trajković: Uloga Milene Popović je da zaštiti Vučića od istrage
Rada Trajković na mestu ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

„Nema ona nijednu drugu (ulogu) sem da se istraga ne približiva Vučiću. Ona bez Vučićeve zaštite ne sme da ostane“, rekla je Trajković za list Danas.

Komentarišući izjavu Milene Popović, koja je i poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, da potpredsednik Srpske liste na Kosovu Milan Radoičić treba da dokaže svoju nevinost u ubistvu Ivanovića, Trajković je kazala da je Popović i „u funkciji puštanja niz vodu“ Radoičića i biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića.

Trajković je navela da je uloga „zvaničnog Beograda“, „vrlo velika od samog dana ubistva“ i dodala da su mediji bliski vlastima činili sve „da skrenu istragu u drugom pravcu“.

Popović: Poštujem Vučića, Trajković prikuplja političke poene

Nevenčana supruga ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je da poštuje predsednika države Aleksandra Vučića, stranku kojoj pripada i tu se nije ništa promenilo, kao i da je sednicu Skupštine Srbije o Kosovu napustila „isključivo zbog Milana Radoičića“.

„Ono što znam više je nego dovoljno da sa njim ne sedim u istoj prostoriji. Time ću završiti“, rekla je Popović za novi broj Nedeljnika.

Povodom izjave predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković da to ne bi uradila bez konsultacije sa Vučićem, ona je rekla da to nije tačno.

„Razgovarali smo posle toga. Ja imam pravo na svoj stav i svoje mišljenje i on to poštuje. Ja sam slobodna žena. Uradila sam onako kako sam se osećala u datom trenutku“, navela je Popović.

Što se tiče Rade Trajković, kako je rekla, „zamolila bih je da prestane da prikuplja političke poene preko mene i da na taj način vraća sebe na političku scenu“.

„Ona je poslednja osoba na svetu koja ima pravo na to. Ona vrlo dobro zna zašto“, navela je Popović.

Popović je, odgovarajući na pitanja, rekla da 20 godina poznaje Radoičića i Zvonka Veselinovića.

„Poznajem ih 20 godina. (Kosovska) Mitrovica je mali grad i svi se poznajemo međusobno. Smatram da je posle mog poslednjeg gesta svima jasno šta mislim o Radoičiću“, rekla je Popović.

Kako je navela, ostaje u Srpskoj naprednoj stranci i njen gest nije promenio njeno političko opredeljenje.

„Najviše mogu dati u oblasti za koju sam se obrazovala, a to je kultura. Svakako je moj fokus i Kosovo. To su dve teme koje me posebno zanimaju i gde vidim sebe u budučnosti“, rekla je Popović.

Ona je navela i da ima poverenje u srpske istražne organe.

„Uskraćeni su za bitne informacije i dokazni materijal koji Priština ne želi da ustupi. Mnogo je teže u takvim uslovima sprovoditi istragu, ali ipak verujem da, kako to imam običaj da kažem, svaki lanac ima najslabiju kariku i da ćemo imena ubica, a pre svega nalogodavaca imati uskoro“, rekla je Popović.Ostale vesti

UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021