Vesti
Hronika

Trajković: Uloga Milene Popović je da zaštiti Vučića od istrage

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je uloga nevečane supruge ubijenog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, Milene Popović da zaštiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića od istrage u tom ubistvu.
Trajković: Uloga Milene Popović je da zaštiti Vučića od istrage
Rada Trajković na mestu ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

„Nema ona nijednu drugu (ulogu) sem da se istraga ne približiva Vučiću. Ona bez Vučićeve zaštite ne sme da ostane“, rekla je Trajković za list Danas.

Komentarišući izjavu Milene Popović, koja je i poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, da potpredsednik Srpske liste na Kosovu Milan Radoičić treba da dokaže svoju nevinost u ubistvu Ivanovića, Trajković je kazala da je Popović i „u funkciji puštanja niz vodu“ Radoičića i biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića.

Trajković je navela da je uloga „zvaničnog Beograda“, „vrlo velika od samog dana ubistva“ i dodala da su mediji bliski vlastima činili sve „da skrenu istragu u drugom pravcu“.

Popović: Poštujem Vučića, Trajković prikuplja političke poene

Nevenčana supruga ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je da poštuje predsednika države Aleksandra Vučića, stranku kojoj pripada i tu se nije ništa promenilo, kao i da je sednicu Skupštine Srbije o Kosovu napustila „isključivo zbog Milana Radoičića“.

„Ono što znam više je nego dovoljno da sa njim ne sedim u istoj prostoriji. Time ću završiti“, rekla je Popović za novi broj Nedeljnika.

Povodom izjave predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković da to ne bi uradila bez konsultacije sa Vučićem, ona je rekla da to nije tačno.

„Razgovarali smo posle toga. Ja imam pravo na svoj stav i svoje mišljenje i on to poštuje. Ja sam slobodna žena. Uradila sam onako kako sam se osećala u datom trenutku“, navela je Popović.

Što se tiče Rade Trajković, kako je rekla, „zamolila bih je da prestane da prikuplja političke poene preko mene i da na taj način vraća sebe na političku scenu“.

„Ona je poslednja osoba na svetu koja ima pravo na to. Ona vrlo dobro zna zašto“, navela je Popović.

Popović je, odgovarajući na pitanja, rekla da 20 godina poznaje Radoičića i Zvonka Veselinovića.

„Poznajem ih 20 godina. (Kosovska) Mitrovica je mali grad i svi se poznajemo međusobno. Smatram da je posle mog poslednjeg gesta svima jasno šta mislim o Radoičiću“, rekla je Popović.

Kako je navela, ostaje u Srpskoj naprednoj stranci i njen gest nije promenio njeno političko opredeljenje.

„Najviše mogu dati u oblasti za koju sam se obrazovala, a to je kultura. Svakako je moj fokus i Kosovo. To su dve teme koje me posebno zanimaju i gde vidim sebe u budučnosti“, rekla je Popović.

Ona je navela i da ima poverenje u srpske istražne organe.

„Uskraćeni su za bitne informacije i dokazni materijal koji Priština ne želi da ustupi. Mnogo je teže u takvim uslovima sprovoditi istragu, ali ipak verujem da, kako to imam običaj da kažem, svaki lanac ima najslabiju kariku i da ćemo imena ubica, a pre svega nalogodavaca imati uskoro“, rekla je Popović.Ostale vesti

Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom
Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić je nakon uviđaja na mestu nesreće na autoputu u blizini Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a povređeno više desetina, saopštio da je vozač autobusa uhapšen, prenosi hrvatski portal Jutarnji.
  • 25.07.2021
Deset poginulih, 45 povređenih u sletanju autobusa kod Slavonskog Broda
Deset osoba je poginulo, dok je nekoliko desetina povređeno, kada je autobus kosovskih oznaka sleteo jutros sa autoputa kod Slavonskog Broda, saopštila je hrvatska policija. Osam osoba je teško povređeno. Kako nezvanično saznaje Hina, autobus je saobraćao na liniji Frankfurt-Đakovica.
  • 25.07.2021
Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021