Vesti
Hronika

Trajković: Ubistvo Ivanovića podseća na ubistva Stambolića i Đinđića

“Ubistvo Olivera Ivanovića me u ovom trenutku podseća na ubistvo Ivana Stambolića a kasnije i premijera Zorana Đinđića“, kazala je Rada Trajković.
Trajković: Ubistvo Ivanovića podseća na ubistva Stambolića i Đinđića
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

Prijateljicu Olivera Ivanovića i njegovu saradnicu u nekadašnjoj Koaliciji povratak dr Radu Tajković jako je pogodila vest o njegovom ubistvu. Kroz plač je u izjavi za RTV Kim rekla da je ovo za nju ali i za srpski narod na Kosovu tužan dan.

“Nemam snage da govorim koliko mi je Oliver značio kao prijatelj. Čuli smo se na Božić i nisam verovala da se nećemo brzo videti“, kazala je Trajkovićeva.

Trajkovićeva je kazala da je ubistvo Ivanovića podseća na ubistva Ivana Stambolića i Zorana Đinđića.

“U društvu u kojem nema borbe argumentima, u kojem nema zdravog dijaloga, na žalost, rešenja su vraćanje u devedesete godine prošlog veka“, kazala je za RTV Kim predsednica Evropskog pokreta Srba i bivša poslanica Skupštine Kosova Rada Trajković, povodom ubistva lidera SDP-a Olivera Ivanovića.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021