Vesti
Hronika

Trajković: Ubistvo Ivanovića podseća na ubistva Stambolića i Đinđića

“Ubistvo Olivera Ivanovića me u ovom trenutku podseća na ubistvo Ivana Stambolića a kasnije i premijera Zorana Đinđića“, kazala je Rada Trajković.
Trajković: Ubistvo Ivanovića podseća na ubistva Stambolića i Đinđića
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

Prijateljicu Olivera Ivanovića i njegovu saradnicu u nekadašnjoj Koaliciji povratak dr Radu Tajković jako je pogodila vest o njegovom ubistvu. Kroz plač je u izjavi za RTV Kim rekla da je ovo za nju ali i za srpski narod na Kosovu tužan dan.

“Nemam snage da govorim koliko mi je Oliver značio kao prijatelj. Čuli smo se na Božić i nisam verovala da se nećemo brzo videti“, kazala je Trajkovićeva.

Trajkovićeva je kazala da je ubistvo Ivanovića podseća na ubistva Ivana Stambolića i Zorana Đinđića.

“U društvu u kojem nema borbe argumentima, u kojem nema zdravog dijaloga, na žalost, rešenja su vraćanje u devedesete godine prošlog veka“, kazala je za RTV Kim predsednica Evropskog pokreta Srba i bivša poslanica Skupštine Kosova Rada Trajković, povodom ubistva lidera SDP-a Olivera Ivanovića.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021