Vesti
Hronika

Trajković: Radoičić nezainteresovan za suđenje

Suđenje predsednici Evorpskog pokreta Srba na Kosovu Radi Trajković odloženo je za 4. decembra, jer se potpredsednki Srpske liste Milan Radoičić, koji je Trajkovićevu tužio za povredu časti, pred sudom nije pojavio.
Trajković: Radoičić nezainteresovan za suđenje
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

Potprdsednki Srpske liste Milan Radoičić je prošle godine tužio Radu Trajković zbog povrede časti i ugleda, odnosno, jer je u javnosti govorila da sumnja da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića i da je vođa mafije na severu Kosova.

Radoičić traži da mu se isplati 5 miliona dinara zbog povrede časti.

Rada Trajković se na današnjem ročistu pojavila i bila je spremna da da izjavu, ali Radoičića nije bilo. Ona njegov nedolazak vidi kao njegovu "nezainteresovanost za proces".

„Ne znam zašto nije došao, s obzirom da je inicijativa bila njegova, da mu platim povredu časti od pet miliona , navodeći kao svedoke Milenu Popović i Gorana Rakića. Današnji dan je pokazao da on nije zainteresovan za proces“, kazala je Trajkovićeva za RTV Kim i dodala:

„Ja zaista nisam bila spremna da idem sa Radojčićem na sud, međutim to mi je potrebno da bih poštovala regularnost sudskog procesa, i na taj način pokazala, da svi oni koji su pod određenom optužnicom ili potrenicom, treba da se odazovu pozivima, pa tako i Radojčić pozivu koji ga optužuje za umešanost u ubistvu Olivera Ivanovića“, poručila je ona.

Tajkovićeva napominje da je novo ročište zakazano 4. decembra.

„Videćemo da li će se pojaviti, i da li će se tada sve završiti, ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne bude izručio Radojčića Kosovu, a prištinsko pravosuđe ne započne regularan proces“, zaključila je Trajkovićeva.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020