Vesti
Hronika

Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici

Policija u Gračanici privela je osobu koja je sinoć iz automobila u pokretu pucala u Gračanici, potvrđeno je portalu Riznica iz policijske stanice u ovom mestu. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić saopštila je da je sinoćna pucnjava ozbiljno uznemirila meštane.
Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici
Policijska stanica u Gračanici (Foto Kim arhiva)

„U pitanju je Albanac od tridesetak godina iz okoline Gračanice koji je bio pod dejstvom alkohola. Protiv njega je pokrenuta prijava i procedura je u toku.“, rekao je kratko komandir policije u Gračanici Bratislav Trajković ne navodeći detalje.

Iz autombila u pokretu sinoć oko jedan sat iza ponoći ispaljeno je nekoliko hitaca u vazduh u blizini kružnog toka i spomenika Miloša Obilića u Gračanici. Prema izjavama očevidaca vozilo se potom uputilo u pravcu Gnjilana, a slučaj je prijavljen policiji.

Šubarić: Pokušaj zastrašivanja

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić osudila je sinoćnu pucnjavu u blizini spomenika Milošu Obiliću u Gračanici.

“Na sreću, noćas u Gračanici nije bilo povređenih, ali ovaj pokušaj zastrašivanja, koji je ozbiljno izazivanje opasnosti korišćenjem vatrenog oružja, nas je sve ozbiljno uznemirio. Oštro osuđujem ovakve akte i pozivam nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se poslala jasna poruka da ovako nešto neće biti moguće u Gračanici”, napisala je Šubarićeva na svom Fejsbuk nalogu.

Radio Kim pokušao je da više detalja o ovom slučaju sazna od komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića ali se on nije javljao na više upućenih poziva. Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023