Vesti
Hronika

Trajković: Očekivao sam reakciju nakon spaljivanja bilborda

Zoran Trajković, koga je večeras napala grupa mladića ispred njegove porodične kuće u Kišnici, kaže za RTV Kim da je očekivao reakciju nakon spaljivanja bilborda sa simbolom OVK.
Trajković: Očekivao sam reakciju nakon spaljivanja bilborda
Zoran Trajković (Foto Gračanicaonline)

„Očekivao sam reakciju zbog jutrošnje situacije sa spaljivanjem bilborda, zato sam odlučio da svoj auto ubacim u dvorište. Čuo sam povike UČK. Izašao sam iz auta i u najboljoj nameri im rekao da idu kući, pokušao sam da smirim tenzije kod njih. Poletelo je desetak flaša ka meni, na svu sreću nisam povređen, jer sam bio zaklonjen ogradom“, kazao je Trajković za RTV Kim.

Navodi da su nakon nekoliko minuta mladići otišli, a on je pozvao policiju koja je izvršila uviđaj.

„Ne sumnjam ni na koga, ne znam ko su momci. Mislim da su imali od petnaest do osamnaest godina i bilo ih je oko sedam, osam“, rekao je Trajković.

Dodaje da je njegova porodica nakon ovog incidenta uplašena.

„Ja sam uplašen jer imam malo dete, radim. Strepim šta će biti kada ono izađe u dvorište. Jako mi je teško, ovakve stvari ne vode nikuda“, kaže Trajković.

Zoran podseća da ovo nije prvi incident u Kišnici, te da ih proteklih godina bilo više od dvadeset, a da nijedan nije rešen.

„Voleo bih da se na ovome završi ako je moguće“, ističe Trajković.

Bilbord sa amblemom OVK i porukom „Sloboda ima ime“ postavljen je u nedelju na ulazu u Gračanicu kod sela Kišnica. Danas u ranim jutarnjim časovima isti je zapaljen, a policija je saopštila da je u vezi sa ovim slučajem pokrenuta istraga.

U Kišnici živi tridesetak srpskih porodica. Ostale vesti

Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021
Nepoznata lica provalila u hram Sv. Petra i Pavla i ispisala grafite OVK
Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.
  • 22.07.2021
Sušica: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište
Na dečjem igralištu u Sušici kraj Gračanice ispisane su poruke: "UÇK" (OVK), "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište), "....š Srbiju".
  • 21.07.2021