Vesti
Hronika

Trajković: Očekivao sam reakciju nakon spaljivanja bilborda

Zoran Trajković, koga je večeras napala grupa mladića ispred njegove porodične kuće u Kišnici, kaže za RTV Kim da je očekivao reakciju nakon spaljivanja bilborda sa simbolom OVK.
Trajković: Očekivao sam reakciju nakon spaljivanja bilborda
Zoran Trajković (Foto Gračanicaonline)

„Očekivao sam reakciju zbog jutrošnje situacije sa spaljivanjem bilborda, zato sam odlučio da svoj auto ubacim u dvorište. Čuo sam povike UČK. Izašao sam iz auta i u najboljoj nameri im rekao da idu kući, pokušao sam da smirim tenzije kod njih. Poletelo je desetak flaša ka meni, na svu sreću nisam povređen, jer sam bio zaklonjen ogradom“, kazao je Trajković za RTV Kim.

Navodi da su nakon nekoliko minuta mladići otišli, a on je pozvao policiju koja je izvršila uviđaj.

„Ne sumnjam ni na koga, ne znam ko su momci. Mislim da su imali od petnaest do osamnaest godina i bilo ih je oko sedam, osam“, rekao je Trajković.

Dodaje da je njegova porodica nakon ovog incidenta uplašena.

„Ja sam uplašen jer imam malo dete, radim. Strepim šta će biti kada ono izađe u dvorište. Jako mi je teško, ovakve stvari ne vode nikuda“, kaže Trajković.

Zoran podseća da ovo nije prvi incident u Kišnici, te da ih proteklih godina bilo više od dvadeset, a da nijedan nije rešen.

„Voleo bih da se na ovome završi ako je moguće“, ističe Trajković.

Bilbord sa amblemom OVK i porukom „Sloboda ima ime“ postavljen je u nedelju na ulazu u Gračanicu kod sela Kišnica. Danas u ranim jutarnjim časovima isti je zapaljen, a policija je saopštila da je u vezi sa ovim slučajem pokrenuta istraga.

U Kišnici živi tridesetak srpskih porodica. Ostale vesti

Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020