Vesti
Hronika

Trajković: Naći ću modalitet da se žalim Strazburu

Nakon što je predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Tajković uputila žalbu protiv odluke Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kojom je odbačena krivična prijava podneta protiv Aleksandra Vučića i Marka Đurića zbog ugrožavanja njene sigurnosti, Više javno tužilaštvo u Beogradu je odbilo njen prigovor.
Trajković: Naći ću modalitet da se žalim Strazburu
Rada Trajković (Foto Kim)

„Očigledno je da zamenik javnog tužioca smatra da državni fukncioneri u Srbiji, posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima legitimno pravo da ugrožava bezbednost i širi opasne laži o svojim građanima, koje najdirektnije mogu da ugroze njihov život“, kazala je Trajkovićeva za RTV Kim.

Iako je njen advokat Vladimir Gajić izjavio da je navedenom odlukom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu postupak u ovom momentu okončan, Trajkovićeva je kazala da će „naći modalitet da se žali Strazburu“.

Na pitanje da li smatra da je njena sigurnost i dalje ugrožena, Trajkovićeva je kratko odgovorila:

„Vrlo. Ako znate da su državni organi, kao što je tužilaštvo u funkciji zaštite onih koji prete, etiketiraju i lažu, onda morate biti zabrinuti“.Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020