Vesti
Hronika

„Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

Navršilo se dvadeset meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Njegov brat, Miroslav Ivanović poručuje da članovi porodice Ivanović nikada neće izgubiti nadu. „Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe“, naveo je on.
„Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Miroslav Ivanović kaže da dvadeset meseci od Oliverovog ubistva bez rezultata istrage pokazuje da je uzalud potrošeno mnogo vremena, „daleko više od očekivanog“, te da je to "samo po sebi razočaravajuće".

„Međutim, ocena o razlozima zašto je to tako je već više puta u javnosti iznošena. Bojim se da se ona nalazi negde između političkih prepucavanja između Beograd i Prištine“, kazao je Ivanović u telefonskoj izjavi za RTV Kim i poručio da članovi njegove porodice nikada neće izgubiti nadu.

„Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe. Moje lično ubeđenje je da onaj koji pokaže zainteresovanost za otkrivanje izvršilaca ovoga dela, taj će pokazati da je u pravu i koliko je veliki i koliko je zainteresovan za budućnost naroda na ovim prostorima“, kazao je Ivanović.

GI SDP: Pitanje bez odgovora

„Punih dvadeset meseci je prošlo od ubistva lidera GI SDP ali i dalje ostaje pitanje bez odgovora, `ko je ubio Olivera Ivanovića?`“, navodi se u saopštenju Građanske inicijatve "Srbija, demokratija, pravda" dostavljenom medijima.

Navodi se da se GI SDP od samog formiranja zalagala za „demokratiju i pravdu, jer su to osnovi svakog civilizovanog društva, kao i pravo na život, slobodu govora i slobodu mišljenja“.

Iz ove stranke poručuju da će „institucionalno tražiti, kao i svih prethodnih meseci, da se ubica Olivera Ivanovića što pre pronađe i procesuira“, i da neće odustati od toga.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka u leđa.

 

 Ostale vesti

Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020