„Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

Navršilo se dvadeset meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Njegov brat, Miroslav Ivanović poručuje da članovi porodice Ivanović nikada neće izgubiti nadu. „Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe“, naveo je on.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Miroslav Ivanović kaže da dvadeset meseci od Oliverovog ubistva bez rezultata istrage pokazuje da je uzalud potrošeno mnogo vremena, „daleko više od očekivanog“, te da je to "samo po sebi razočaravajuće".

„Međutim, ocena o razlozima zašto je to tako je već više puta u javnosti iznošena. Bojim se da se ona nalazi negde između političkih prepucavanja između Beograd i Prištine“, kazao je Ivanović u telefonskoj izjavi za RTV Kim i poručio da članovi njegove porodice nikada neće izgubiti nadu.

„Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe. Moje lično ubeđenje je da onaj koji pokaže zainteresovanost za otkrivanje izvršilaca ovoga dela, taj će pokazati da je u pravu i koliko je veliki i koliko je zainteresovan za budućnost naroda na ovim prostorima“, kazao je Ivanović.

GI SDP: Pitanje bez odgovora

„Punih dvadeset meseci je prošlo od ubistva lidera GI SDP ali i dalje ostaje pitanje bez odgovora, `ko je ubio Olivera Ivanovića?`“, navodi se u saopštenju Građanske inicijatve "Srbija, demokratija, pravda" dostavljenom medijima.

Navodi se da se GI SDP od samog formiranja zalagala za „demokratiju i pravdu, jer su to osnovi svakog civilizovanog društva, kao i pravo na život, slobodu govora i slobodu mišljenja“.

Iz ove stranke poručuju da će „institucionalno tražiti, kao i svih prethodnih meseci, da se ubica Olivera Ivanovića što pre pronađe i procesuira“, i da neće odustati od toga.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka u leđa.

 

 

Ostale vesti

 • Severna Mitrovica: Naoružan upao u kafanu

  Severna Mitrovica: Naoružan upao u kafanu

  Kosovska policija uhapsila je tridesetrogodišnjeg muškarca A. I. srpske nacionalnosti, koji je pod dejtsvom alkohola naoružan upao u kafanu „Centar“ u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio za Radio Kontakt plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

 • Preminuo dr Nebojša Milovanović

  Preminuo dr Nebojša Milovanović

  Istaknuti lekar, humanista, direktor Doma zdravlja u Donjoj Gušterici dr Nebojša Milovanović, iznenada je preminuo noćas u 56. godini života. Doktor Nebojša Milovanović bio je dugogodišnji lekar u Domu zdravlja u Donjoj Gušterici i direktor Regionalne bolnice pri opštini Gračanica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane