Vesti
Hronika

Tom Gaši: Podnosim krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića

Krivična prijava protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, biće podnešena danas Specijalnom tužilaštvu u Prištini, zbog negiranja, kako kaže advokat Tom Gaši, zločina i masakra u Račku.
Tom Gaši: Podnosim krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića
Tom Gaši (Foto Gračanica Online)

Gaši je bio zastupnik porodica kosovskih Albanaca pred Haškim tribunalom u slučaju Račak, posle kojeg je sledilo bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije. On tvrdi da je predsednik Vučić, podrškom Ivanu Todosijeviću, učinio krivično delo i dodaje da je za slučaj Račak, pred Haškim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, već osuđen jedan pripadnik srpske policije, što je po njegovim rečima, dokaz da je zločin izvršen.

Povodom izjava predsednika Vučića, oglasili su se i Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Vljora Ćitakiu i Bedežet Pacoli, ocenjujući izjavu kao suludu i zlonamernu i poručujući da se takvim izjavama ne grade mir i dobrosusedski odnosi.Ostale vesti

Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020
Uhapšen muškarac zbog pretnji Tačiju

Kosovska policija uhapsila je K.P. (40) iz mitrovičkog regiona nakon što je juče preko društvenih mreža uputio pretnje kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 27.03.2020
Novake: Obijene još tri povratničke kuće
U povratničkom selu Novake, kod Prizrena, obijene su još tri kuće. Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić je uputio apel Policiji Кosova da pronađe i kazni počinioce.
  • 25.03.2020
Obijene povratničke kuće u selu Novake
U selu Novake kod Prizrena obijeno je 10 povratničkih kuća od 67 koliko ih ukupno ima u ovom selu, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.03.2020