Vesti
Hronika

Tokom noći obijene prodavnice u Skulanevu i Suvom Dolu

U Skulanevu i Suvom Dolu tokom noći su obijene dve prodavnice prehrambene robe. Vlasnici Nevenka Živić i Miloš Grbušić obijanje su primetili u ranim jutarnjim časovima. Nepoznati počinioci sinoć obili su kapiju i automehaničarsku radionicu porodici Maksimović u Suvom Dolu.
Tokom noći obijene prodavnice u Skulanevu i Suvom Dolu
Prodavnica Nevenke Živić u Skulanevu (Foto Kim)

Nepoznati počinioci su u Skulanevu tokom noći obili prodavnicu Nevenke Živić.

"Ujutru šest sati kada sam došla da primim hleb primetila sam obijanje, vrata otvorena, skinuli su katanac. Odneli su cigarete, čokolade i novac, izvršili premetačinu. Ovo je pritisak na nas, svaki dan imamo sve veći i veći pritisak, nismo slobodni ispred svoje kuće i po kućama ulaze", kazala je Živićeva za RTV Kim.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj.

"Pričaju nam bajke, ništa ne otkrivaju, još uvek nijedan slučaj nisu rešili. Ovo je sitnica, a oni nisu otkrili ni izgubljene živote na Kosovu. Nama je i kuća u Prizrenu uzurpirana. Policija je napravila zapisnik, ali nema ništa od toga, ništa nisu otkrili. Nikada nisu došli da kažu, našli smo počinioca", dodala je Živićeva.

I u Suvom Dolu sinoć je takođe obijena prodavnica prehrambene robe. Vlasnik Miloš Grbušić obijanje je primetio jutros oko osam časova, kada je došao da otvori prodavnicu.

"Prodavnica je obijena prvi put, lopovi su obili cilindar od brave. Odneli cigarete, kafu, čokolade, roba je vrednosti oko 300 evra. Nije bilo nereda u prodavnici", kazao je Grbušić.

Ove dve prodavnice jedine su u Skulanevu i Suvom Dolu, a u ovim selima nema sigurnosnih kamera na ulicama.

Pored pljački prehrambenih radnji, sinoć je u Suvom Dolu obijena kapija porodice Maksimović. Nepoznati počinioci upali su u njihovu automehaničarsku radionicu. Slobodan Maksimović kaže da nije prvi put i da su zabrinuti za svoju bezbednost.

"Gde ovo vodi i dokle više? Još uvek nismo utvrdili da li su nešto odneli. Pre par godina su nam ukrali poljoprivrednu mašinu vrednu 5.000 evra. Sinoćnje obijanje nismo prijavili policiji, jer ni ranije upade od strane lopova policija nije rasvetlila. Samo se iskreno nadamo da nećemo više biti njihova meta", rekao je Maksimović za RTV Kim.

Podsetimo, tokom prošle nedelje obijena je i opljačkana prodavnica Slaviše Mihajlovića u Livađu.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022