Vesti
Hronika

"Todorović odbijao naredbe policije, slučaj prosleđen sudu"

Vojislav Todorović je uhapšen zato što je odbio da se povinuje policijskim naredbama, saopštila je kosovska policija za portal Kossev.
Ilustracija (Foto: novosti.rs)

On je na prelazu Bela Zemlja odbio naredbu da se vrati, pošto je izlazak sa Kosova bio onemogućen njegovoj supruzi koja, kako navode, nije imala validna dokumenta.

Iz Kosovske policije navode da je juče oko podneva na prelazu Bela Zemlja zaustavljen V. T. koji je putovao sa svojom suprugom O. T. a tokom kontrole dokumentacije utvrđeno je da je njegovoj ženi isteklo važenje dokumenata, zbog čega joj je uskraćen izlazak sa Kosova.

Dodaju da se Todorović suprotstavio naredbi policajca da se vrate i uputio mu uvredljive reči.

Kosovska policija je nakon toga obavestila tužilaštvo koje je, kako su saopštili, "nakon saslušanja osumnjičenog i priznavanja krivice ili pokajanja od strane osumnjičenog za nedolično ponašanje prema policijskim službenicima, odlučilo da pokrene postupak zbog neizvršenja policijskih naredbi".

Todorović je pušten na slobodu, a predmet je prosleđen dalje nadležnom sudu.

Iz Kosovske policije za KoSSev nisu komentarisali navode Kancelarije za KiM da je Todorović prebijen, a njegova žena maltretirana.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić juče je naveo da je Todorović prebijen i uhapšen i da je u pitanju "novi eklаtаntаn primer permаnentnog pritiskа nа Srbe i šovinističkog odnosа kosovskih institucijа premа srpskom nаrodu".Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020