Vesti
Hronika

Teške saobraćajne nesreće kod Parteša i Kuršumlije

U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Gnjilane Uroševac, na izlazu iz Parteša, jedna žena je poginula a nekoliko lica je povređeno. Uhapšen Srbin koji je izazvao nesreću, javljaju kosovski mediji.
Teške saobraćajne nesreće kod Parteša i Kuršumlije
Saobraćajna nesreća kod Parteša (Foto Kontakt)

Jedna žena je poginula u nesreći na autoputu Gnjilane-Uroševac. Kosovska policija objavila je da je do nesreće došlo sinoć oko 18:35 na izlazu iz Parteša.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva vozila. Prema preliminarnim nalazima policije, vozač kosovski Srbin izavao je nesreću.

Tom prilikom je poginula jedna Albanka sa Kosova dok su poverđena još trojica Albanaca koji su bili u vozilu sa stradalom ženom.

Povređen je i Srbin koji je upravljao vozilom, koji je lišen slobode i koji je zbog povreda koje je zadobio prebačen u Kliničko bolnički centar u Prištini.

Po nalogu tužilaštva telo nastradale žene poslato je na obdukciju.

Kod Kuršumlije sleteo autobus sa Kosova

Devet osoba je povređeno kada se autobus, koji je saobraćao na relaciji Ljubljana–Priština prevrnuo u blizini Kuršumlije.

Nesreća se dogodila jutros oko 4.50, a povređene osobe su prevezene u bolnicu u Prokuplju.

Dopisnik RTS-a javlja da su tri osobe zadržane na lečenju.

"Od tri pacijenta koja su teže povređena, dva su ortopedska – jedan sa prelomom butne kosti, koji je adekvatno zbrinut na našem odeljenju i poslat za Niš na dalje lečenje i pacijentkinja sa luksacijom ramena, koja je još na odeljenju opservacije nakon repozicije ramena u kratkotrajnoj narkozi", rekao je Žarko Stojičić, ortoped u prokupačkoj bolnici "Dr Aleksa Savić".

Prema njegovim rečima, ostali su zbrinuti ambulantno i poslati kući.

Uzrok nesreće još nije poznat.

Uviđaj je u toku.Ostale vesti

KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021
Popović: Hitno procesuirati vozača koji je udario L.P.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je juče krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario  dete L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao, navodi se u saopštenju.
  • 06.03.2021
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
  • 05.03.2021