Vesti
Hronika

Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva

Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Hašim Tači i Aljbin Kurti (Foto N1)

"Državno tužilaštvo i Policijski inspektorat Kosova bave se incidentom u vezi sa postupcima službenika bliske odbrane predsednika Kosova", navodi se u saopštenju.

Obe institucije su rekle da ozbiljno shvataju tvrdnju da je bilo nezakonito ponašanje Tačijevih telohranitelja.

"I tužilaštvo i Policijski inspektorat vrlo ozbiljno shvataju navode o nezakonitom ponašanju i preduzećemo sve potrebne istražne radnje", dodaje se u saopštenju.

Na kraju, oni pozivaju sve one koji mogu imati dodatne informacije o tom slučaju da ga dostave Tužilaštvu i Inspektoratu, koji će, kako je saopšteno, nastavi istragu ovog slučaja sa svom ozbiljnošću koju zaslužuje.

Pripadnici obezbeđenja Hašima Tačija su juče tokom konferencije za štampu kosovskog predsednika napali i pretukli aktivistu Verona Hasanija.

Grupa aktivista PS je protestovala izvan dvorišta Skupštine Kosova, gde se Tači obraćao medijima i, kako kažu očevici, četvorica pripadnika njegovog obezbeđenja napali su Hasanija i udarali ga po glavi.

Posle toga je intervenisala policija.Ostale vesti

Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020
Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020
Priština: Preminulo šest osoba od koronavirusa
U Prištini je danas od posledica koronavirusa preminulo šest pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 04.07.2020
Zvaničnik DPK pretio političarima i novinarima
Kosovska policija pokrenula je istragu posle pretnji koje je nekolicini političara i novinara uputio zvaničnik Demokratske partije Kosova Gani Koči. Bivši zamenik ministra je na Fejsbuku napisao da ih ”treba zaliti betonom”, jer su deo ”srpske septičke jame”.
  • 04.07.2020
Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020