Vesti
Hronika

Tači u Račku: Srbija izvršila genocid

Predsednik Kosova boravio je danas u Račku i odatle poručio da se tu dogodio „vrhunac masakra srpske države protiv civilnog stanovništva na Kosovu“.
Tači u Račku: Srbija izvršila genocid
Tači u Račku (Foto Predsedništvo)

On je rekao da je Srbija izvršila genocid na Kosovu, izvršivši masakar nad 400 albanskih civila, te da je ubila je oko 1300 dece i silovala oko 20.000 žena.

„Nažalost, oni koji su izvršili zločin protiv čovečnosti i genocid, još uvek nisu otkriveni i nisu izvedeni pred pravdu, niti domaću, niti međunarodnu. Budućnost se ne gradi negiranjem zločina, čak i etiketiranjem i vređanjem ubijenih civila na Kosovu, kazao je Tači aludirajući na izjave srpskog predsednika Vučića.

Istakao je da se „budućnosti gradi samo priznanjem odgovornosti i izvinjenjem od strane rukovodstva Srbije“.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020