Vesti
Hronika

Tači pred istražiteljima u Hagu

Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
Tači pred istražiteljima u Hagu
Hašim Tači (Foto RSE)

Hašim Tači je pre ispitivanja u Hagu ponovio da je "Oslobodilačka vojska Kosova vodila čist rat i da je poziv njemu mrlja u ratu OVK i da je po njemu to više politička propaganda protiv Kosova u ključnim političkim trenucima, tj. dijalogu sa Srbijom".

U svom obraćanju na engleskom stranim medijima, Tači je rekao da će da se odazove na svaki poziv Specijalnog suda i da pokaže svoju nevinost, kao Kadrija Veseljija i svih one koji su se borili za slobodu svoje zemlje.

Tači je još jednom rekao da je Slobodan Milošević "počinio zločine i genocid na Kosovu".

Prema Tačiju, narod Kosova borio se za svoju slobodu i branio svoje zemlje, prenosi portal Lajmi.

Na ogradi ispred zgrade Specijalnog suda nepoznate osobe okačile su zastavu tzv. OVK.

Hašim Tači i Kadri Veselji i još osam drugih osumnjičeni su za krivično za ubistvo oko 100 ljudi. Zločini predstavljeni u nacrtu optužnice uključuju stotine identifikovanih žrtava kosovskih Albanaca, Srba i Roma i političkih protivnika

U svojoj objavi da putuje u Hag, Tači je napisao da odlazi na razgovor, ne navodeći da li će biti tretiran kao osumnjičeni ili u nekom drugom svojstvu.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020