Tači osudio napad na Srbe kod Istoka

Kosovski predsednik Hašim Tači osudio je napad na srpske hodočasnike koji se dogodio juče u blizini Istoka nadomak Peći.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

"U našem društvu i našoj zemlji, bez diskriminacije, svi uživaju pravo na slobodu kretanja i izražavanje religije i verskih prava", napisao je Tači na svom Facebook profilu.

Kosovski predsednik je rekao da oni koji ne poštuju ova prava i narušavaju međunacionalnu harmoniju uglavnom štete državi Kosovo.

"Pozivam službenike za sprovođenje zakona da dovedu počinioce ovog ružnog napada pred lice pravde", poručio je Tači.

Dva autobusa, koja su prevozila vernike iz Beograda, kamenovana su juče, kod Istoka, nadomak Peći na KiM, nakon što su vernici posetili crkvu Bogorodice hvostanske.

Napad je osudio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Ostale vesti

 • Đakovica, prijave protiv Srba

  Đakovica, prijave protiv Srba

  Grupacija civilnih organizacija iz Đakovice za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremu krivičnih prijava protiv Srba koji su počinili zločine tokom rata 1998 i 1999. godine, podnela je više krivičnih prijava kosovskom Specijalnom tužilaštvu u Prištini

 • Milisav Dašić pušten na slobodu

  Milisav Dašić pušten na slobodu

  Povratnik Milisav Dašić, koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje između centralne Srbije i Kosova, pušten je na slobodu, uz obrazloženje da je došlo do greške, potvrdio je Tanjugu predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Đurić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane