Vesti
Hronika

Tači osudio napad na Srbe kod Istoka

Kosovski predsednik Hašim Tači osudio je napad na srpske hodočasnike koji se dogodio juče u blizini Istoka nadomak Peći.
Tači osudio napad na Srbe kod Istoka
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

"U našem društvu i našoj zemlji, bez diskriminacije, svi uživaju pravo na slobodu kretanja i izražavanje religije i verskih prava", napisao je Tači na svom Facebook profilu.

Kosovski predsednik je rekao da oni koji ne poštuju ova prava i narušavaju međunacionalnu harmoniju uglavnom štete državi Kosovo.

"Pozivam službenike za sprovođenje zakona da dovedu počinioce ovog ružnog napada pred lice pravde", poručio je Tači.

Dva autobusa, koja su prevozila vernike iz Beograda, kamenovana su juče, kod Istoka, nadomak Peći na KiM, nakon što su vernici posetili crkvu Bogorodice hvostanske.

Napad je osudio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.Ostale vesti

Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020