’’Svima je jasno, Oliverovo ubistvo je političko’’

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" saopštila je da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko.

Podeli ovaj članak sa:
  • Grafiti sa Oliverovim likom u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus)

SDP u saopštenju navodi da je tužno i žalosno da se danas, posle četiri meseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića postavljaju pitanja ko je naručilac i počinilac ubistva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.

"Četiri meseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI ’SDP’ i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava, sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.

"I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i izneli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema...", naveo je SDP.

GI SDP svakodnevno dobija podršku da se trg ili ulica nazovu imenom Olivera Ivanovića i do sada je prikupljeno više od 1.500 potpisa građana koji će u skorije vreme biti uručeni nadležnima.

"Građani su mišljenja da je Oliver zaslužio i više od toga... Nama ostaje da i dalje čekamo i pratimo, tražimo i apelujemo da se ubica pronađe, a istovremeno pratimo i sva politička dešavanja na Kosovu", navedeno je u saopštenju SDP-a.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane