Vesti
Hronika

Švendiman odlazi sa funkcije Specijalnog tužioca

Specijalni tužilac Dejvid Švendimen, koji je na čelu tima za istraživanje zločina na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2000. godine, napušta tu funkciju 31. marta kada mu ističe trogodišnji mandat.
Švendiman odlazi sa funkcije Specijalnog tužioca
Dejvid Švendiman (Foto europeanwesternbalkans.com)

Švendiman je povodom napuštanja funkcije u pisanoj izjavi istakao da mu je žao što napušta funkciju ali da se nada da će Evropska unija brzo naći zamenu i da veruje da je svojim radom postavio Specijalizovano tužilaštvo na stabilan kurs.

On je istakao da ne daje ostavku niti da je otpušten sa svog mesta, kao i da njegov skori odlazak ne znači promenu kursa niti podrške radu Specijalizovanog tužiilaštva od strane SAD, Evropske unije ili međunarodne zajednice u celini.

Iako su njegove optužnice bile očekivane do kraja 2017. godine, to se nije dogodilo.Ostale vesti

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
  • 04.03.2021
KP: Još 669 kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska Policija saopštila je da je tokom 24 sata u različitim gradovima Kosova izdala 669 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa.
  • 04.03.2021
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
  • 04.03.2021
Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021