Vesti
Hronika

Svećlja: U Zvečanu otkrivena velika količina oružja

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja saopštio je da je tokom pretresa jedne kuće u Zvečanu kosovska policija otkrila veliku količinu oružja, uključujući automatsko oružje, municiju, ručne bombe i eksploziv.
Svećlja: U Zvečanu otkrivena velika količina oružja
Dželjalj Svećlja (Foto Vlada Kosova)

"Već dve decenije sever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gde su se sklonile zločinačke organizacije koje finansira Beograd", naveo je Svećlja na Fejsbuku.

"Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na severu, koji su, suočeni sa moći kriminalaca, živeli pod stalnim ucenama i pritiscima", dodao je.

Naveo je da su kao vlada u poslednje dve godine otkrili i blokirali ilegalne rute šverca.

"Kosovska policija je danas zajedno sa obaveštajnim službama, nakon identifikacije, izvršila upad u bazu naoružanja na severu Kosova, tačnije u Zvečanu. Ova kuća je korišćena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, municiju, ručne bombe i eksploziv", napisao je on uz fotografije zaplenjenog oružja.

Svećlja je dodao da su pored pripadnika bezbednosnih institucija na licu mesta bili i predstavnici KFOR-a.

"Sever se korak po korak kreće ka normalnosti. Zakon i red neće biti nauršeni ni u jednom kutku Republike", zaključio je kosovski ministar unutrašnjih poslova.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023