Vesti
Hronika

Svećlja: Srpska policija uhapsila direktora Uprave u Leposaviću

Direktora uprave u opštini Leposavić Nikolu Radomirovića, uhapsila je srpska policija i uputila u stanicu u Raškoj, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja.
Svećlja: Srpska policija uhapsila direktora Uprave u Leposaviću
Dželjalj Svećlja (Foto N1)

Svećlja je istakao da je Nikola sin zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovovića.

"On i njegova verenica su uhapšeni samo iz razloga što je Nikola deo institucija Republike Kosovo i što su zajedno sa ocem kontinuirano odolevali pritiscima Beograda i njihovih bandi" napisao je Svećlja na Fejsbuku.

Svećlja je istakao da je ovo nepravedno hapšenje i dokaz destruktivnog i destabilizirajućeg pristupa Vlade Srbije, kao odgovor na jučerašnju odluku Kosova da bude domaćin Mediteranskih igara 2030. godine.

"Tražimo od Beograda da hitno oslobodi direktora Radomirovića i njegovu verenicu i da zaustavi pritiske i nezakonite radnje protiv građana Kosova, posebno onih srpske nacionalnosti koji su lojalni svojoj državi, Republici Kosovo, i u službi svih njenih građana", dodao je ministar.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023