Vesti
Hronika

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Foto Kabinet premijera Kosova)

Svećlja je na Fejsbuku napisao da je nakon intenzivnog rada svih jedinica kosovske policije došlo do lociranja ubice.

"Uprkos pokušaju policajca da pregovaraju o predaji, ubica je izvršio samoubistvo. Kosovska policija i Policijski inspektorat nastaviće istragu o otkrivanju svih okolnosti ubistva trudnice i samoubistva osumnjičenog", naveo je on.

Podsetimo, u sredu uveče u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova, ispred Ginekološke klinike, ubijena je trudnica (35). Tim povodom u Prištini je sinoć održan protest, a više stotina žena pozvalo je na ostavku odgovornih jer nisu zaštitili trudnicu, iako je prijavila nasilje i imala nalog za zaštitu.

 Ostale vesti

Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023
KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

  • 04.02.2023
Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici
Policija u Gračanici privela je osobu koja je sinoć iz automobila u pokretu pucala u Gračanici, potvrđeno je portalu Riznica iz policijske stanice u ovom mestu. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić saopštila je da je sinoćna pucnjava ozbiljno uznemirila meštane.
  • 04.02.2023
Dvojica napadača na mladića u Mogili pušteni kući, jedan u pritvoru
Vasilije Arsić, advokat mladića B.Đ.koji je napadnut nožem u Mogili kod Vitine, rekao je da su prema podacima koje ima od porodice dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.
  • 04.02.2023
Pucnjava u Gračanici iz automobila u pokretu

Više metaka ispaljeno je tokom noći u Gračanici iz automobila u pokretu, potvrđeno je RTS-u u policiji, koja istražuje slučaj. Nema materijalnih ni drugih posledica.

  • 04.02.2023
Otac ranjenog mladića potvrdio da su privedeni napadači
Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu na B. Đ. iz Mogile. Mladić je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.
  • 03.02.2023