Suvi Do: Pronađeni posmrtni ostaci

U Suvom Dolu na severu Kosova su tokom jučerašnjih iskopavanja pronađeni posmrtni ostaci, rekao je za RTV Kim predsednik kosovske Komisije za nestala lica Prenk Đetaj. Pretraga terena nastavljena je danas i do sada je pronađeno jedno telo.

Podeli ovaj članak sa:
 • Prenk Đetaj (Foto arhiva Kim)

Iskopavanja u Suvom Dolu se vrše jer predstavnici kosovske Komisije za nestala lica smatraju da postoji realna mogućnost da se tu i dalje nalaze posmrtni ostaci lica nestalih tokom oružanih sukoba na Kosovu.

Đetaj kaže da su tokom jučeršnjih iskopavanja pronađeni delovi tela.

"Kome pripadaju pronađeni ostaci utvrdiće sudska medicina", navodi Đetaj dodajući da je jučerašnja potraga bila uspešna.

"Tamo je i ranije bilo iskopavanja i preko 100 posmrtnih ostataka je pronađeno. Iskopavanje se nastavlja i cela lokacija mora da bude proverena", kazao je Đetaj.

Đetaj navodi da je iskopavanje koje je počelo u utorak nastavljeno, te da je i danas pronađeno jedno telo. 

"Telo koje smo pronašli nalazi se u najlon kesi i dovodi do zaključka da se radi o nestaloj osobi tokom ratnih sukoba na Kosovu", kazao je on. 

U Suvom Dolu su nakon rata tri puta vršena iskopavanja. Na toj lokaciji do sada je pronađeno 105 tela.

Ostale vesti

 • Aljbinu Kurtiju 17 meseci zatvora

  Aljbinu Kurtiju 17 meseci zatvora

  Apelacioni sud u Prištini odbacio je žalbu i potvrdio zatvorske kazne za lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i poslanike tog pokreta Aljbuljenu Hadžiju, Doniku Kadaj Bujupi i Fatona Topalija.

 • PIK: Uhapšen narednik

  PIK: Uhapšen narednik

  Policijski inspektorat Kosova saopštio je da je uhapšen narednik iz centralne Policijske stanice u Prištini zbog sumnje da je počinio krivično delo „Zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja“.

 • "Ko je ubio Olivera Ivanovića?"

  Građanska inicijativa SDP poručila je danas da članovi, simpatizeri, porodica, prijatelji neće dozvoliti da se ubistvo lidera Olivera Ivanovića zaboravi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane