Vesti
Hronika

Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici

U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
Parastos ubijenoj deci u Goraždevcu (Foto ERP)

Parastosom, koji će u crkvi Presvete Bogorodice u Goraždevcu služiti paroh Nenad Našpalić sutra će u ovom metohijskom selu biti obeležena sedamnaesta godišnjica od ubistva Ivana Jovovića (19) i Panta Dakića (13).

Porodice ubijenih mladića izaći će potom na groblje gde će odati poštu nastradalima.

U oružanom napadu 13. avgusta 2003. godine, na obali Bistrice, kraj Goraždevca su ubijeni Ivan Jovović (19) i Panto Dakić (12) dok su se kupali u reci. U napadu su teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Iako su tada predstavnici međunarodne zajednice obećali da će “prevrnuti svaki kamen da pronađu počinioce’, ni nakon sedamnaest godina oni nisu otkriveni, niti je za ovaj zločin neko odgovarao.

Istragu je prekinuo Euleks u februaru 2011. godine, uputivši pismo porodicama žrtava u kojima ih informiše da je istraga obustavljena usled nedostatka dokaza.

Tada je tužiteljka Euleksa Alenka Sagmajster Ranciger rekla da to tužilaštvo nije uspelo da identifikuje izvršioca ili izvršioce, da su sve istražne radnje iscrpljene i da nije do sada pronađen novi prostor za istragu. Ova istraga, kako je naglasila Sagmajster Ranciger, ne sprečava tužioca da nastavi krivično gonjenje u slučaju da se pojave novi dokazi.

 Ostale vesti

Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020
KP: Uhapšen jedan osumnjičeni, dvojica u bekstvu
Jedna osoba uhapšena je u vezi sa jučerašnjim ubistvom u ulici "Luja Braja" u Bošnjačkoj, dok se za dve osobe još uvek traga, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 23.11.2020
Goranu Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9:30 na prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

  • 23.11.2020
KM: Pronađeno telo poslato na obdukciju

Beživotno telo pronađeno u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice poslato je na obdukciju u Prištinu.

  • 23.11.2020