Vesti
Hronika

Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici

U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
Parastos ubijenoj deci u Goraždevcu (Foto ERP)

Parastosom, koji će u crkvi Presvete Bogorodice u Goraždevcu služiti paroh Nenad Našpalić sutra će u ovom metohijskom selu biti obeležena sedamnaesta godišnjica od ubistva Ivana Jovovića (19) i Panta Dakića (13).

Porodice ubijenih mladića izaći će potom na groblje gde će odati poštu nastradalima.

U oružanom napadu 13. avgusta 2003. godine, na obali Bistrice, kraj Goraždevca su ubijeni Ivan Jovović (19) i Panto Dakić (12) dok su se kupali u reci. U napadu su teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Iako su tada predstavnici međunarodne zajednice obećali da će “prevrnuti svaki kamen da pronađu počinioce’, ni nakon sedamnaest godina oni nisu otkriveni, niti je za ovaj zločin neko odgovarao.

Istragu je prekinuo Euleks u februaru 2011. godine, uputivši pismo porodicama žrtava u kojima ih informiše da je istraga obustavljena usled nedostatka dokaza.

Tada je tužiteljka Euleksa Alenka Sagmajster Ranciger rekla da to tužilaštvo nije uspelo da identifikuje izvršioca ili izvršioce, da su sve istražne radnje iscrpljene i da nije do sada pronađen novi prostor za istragu. Ova istraga, kako je naglasila Sagmajster Ranciger, ne sprečava tužioca da nastavi krivično gonjenje u slučaju da se pojave novi dokazi.

 Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020