Vesti
Hronika

Sutra protest u južnom delu Kosovske Mitrovice

U južnom delu Kosovske Mitrovice za sutra je najavljeno okupljanje Albanaca protiv podizanja spomenika caru Lazaru i izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina", prenose elektronski mediji na albanskom jeziku.
Sutra protest u južnom delu Kosovske Mitrovice
Most na Ibru (Foto arhiva Kim)

Organizatori su saopštenjem pozvali pozvali žitelje Mitrovice i Kosova na miran protest.

Protest će biti održan na glavnom mostu na reci Ibar, u 16 časova.

Protiv protesta oglasila se vladajuća Demokratska partija Kosova, u kojoj smatraju da ne bi trebalo da se protestuje, jer organizatori protesta nisu poznati.

To je izjavio predsednik ogranka DPK-a u Mitrovici, Avni Kastrati.

Kastrati je na koferenciji za novinare rekao da je Mitrovica grad sa mnogim problemima i da je potrebno da se građani udruže u takvim slučajevima.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023