Vesti
Hronika

Šutanovac: Region se vraća u prošlost

"Atentat na Olivera Ivanovića je očigledni pokazatelj da se region vraća u prošlosti, te da su prisutne političke egzekucije kao u davnim vremenima", kazao je u izjavi za RTV Kim predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.
Šutanovac: Region se vraća u prošlost
Dragan Šutanovac (Foto vreme.com)

Šutanovac je istakao da je lider GI "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović bio čovek mira i tolerancije.

"Čovek izuzetno velike energija i čovek sa kojim sam se često čuo i razgovarao o problemima koje imaju građani kako u Kosovskoj Mitrovici tako i na celom Kosovu i Metohiji", kazao je Šutanovac.

Šutanovac ističe da je ubistvo Olivera Ivanovića tragična vest za celu Srbiju i za sve koji, kako kaže, veruju da se na KiM mora uspostaviti mir i tolerancija.

"Nadam se da svi nadležni shvataju da su podjednako odgovorni ukoliko u najkraćem mogućem roku ne otkriju ubice, ali i inspiratore ovog tragičnog događaja", zaključio je on.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021