Vesti
Hronika

Susret Rade Trajković i Milana Radoičića na sudu

U Palati pravde u Beogradu nastavljeno je suđenje po tužbi Milana Radoičića protiv Rade Trajković.
Susret Rade Trajković i Milana Radoičića na sudu
Radoičić i Trajković (Foto ilustracija Novosti)

Predsednica Evropskog pokreta Srba, inače tužena zbog "povrede ugleda i časti" potpredsednika Srpske liste, objavila je na društvenoj mreži Tviter da se Milan Radoičić pojavio pred sudom danas i pitala "zašto se pojavio pred sudom u Beogradu", a ne u Prištini?

"Milan Radoičić, potpredsednik Vučićeve Srpske liste, čovek sa kriminalnim dosijeom i lice sa kosovske poternice, pojavio se danas na ročištu povodom njegove tužbe protiv mene za povredu ugleda i časti. A baš danas, u Prištini, počinje novo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića", napisala je Trajkovićeva na Tviteru.

"Zašto je Radoičić odlučio da se danas pre pojavi na sudu u Beogradu da bi “branio svoj ugled i čast” od mene, umesto da se istog dana pojavi na sudu u Prištini i odbrani svoju nevinost? Možda zato što su u Beogradu sudski argumenti, rezultati poligrafa, a i naklonost predsednika", dodala je u drugoj objavi na istoj mreži.

Na kraju je zaključila i dodala: "Lice sa poternice još uvek je u bekstvu, našlo je zaštitu u Beogradu i nema nameru da svoju čast po zakonu odbrani pred sudom gde je za težak zločin i optuženo. A u međuvremenu, u ovo našoj naopakoj Srbiji, sudi se Radi Trajković, lekaru, profesoru, ženi, majci...", napisla je Trajkovićeva.

Oglasio se i Milan Radoičić. U izjavi za Kosovo online on je kazao da "očigledno smeta" Radi Trajković, ali da neće odustati od borbe.

“Neće ona odustati od napada na mene, ali neću se ni ja odustati, boriću se. I pokojni Oliver je bio nevin u zatvoru tri i po godine pre nego što su optužnice odbačene, i sada imate ljude koje optužuju za umešanost u slučaj ubistva Olivera Ivanovića koji su već dve godine u zatvoru, a još im suđenje nije počelo. Treba li da se vratim pa da prolazim kroz isto?", upitao je Radoičić koji je inače optužen od strane kosovskog tužilaštva za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Branilac Rade Trajković, advokat Vladimir Gajić napisao je da se divi svojoj klijentkinji i njenoj hrabrosti.

"Danas u Palati pravde, oči u oči tužena Rada Trajković i tužilac Milan Radoičić. Bila je privilegija videti i čuti kako je neustrašivo hrabra Rada Trajković. Divim joj se!", napisao je advokat Gajić.

Rada Trajković oštra je kritičarka Radoičića i jedna od najglasnijih u traženju odgovornosti za ubistvo Olivera Ivanovića.

Dok je u Beogradu trajalo suđenje za "povredu ugleda i časti Milana Radoičića", u Prištini u Palati Pravde odložen je ponovni početak suđenja za ubistva Olivera Ivanovića. Podsetimo, za umešanost u to ubistvo osumnjičen je upravo Milan Radoičić.

 Ostale vesti

Zubin Potok: Uhapšen zbog nasilja u porodici
U Zubinom Potoku jedan muškarac je uhapšen nakon što je pokušao fizički da napadne svoje roditelje, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
  • 21.01.2021
Tužilaštvo u Mitrovici: Prikupljamo informacije o potencijalnom unosu vakcina na severu Kosova
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, saopštilo je danas da, u saradnji sa Kosovskom policijom, prikuplja informacije u vezi sa potencijalnim nezakonitim unosom antikovid vakcina na severu Kosova.
  • 20.01.2021
Izvršen pretres Doma zdravlja u Štrpcu u potrazi za  vakcinama protiv kovida-19
"Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja praćena pripadnicima policije, danas je u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, izvršila pretres tražeći vakcine protiv kovida-19”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 20.01.2021
„Potrebne nove informacije u rasvetljavanju sudbine nestalih“
Predsednik Komisije za nestala lica Republike Srbije Veljko Odalović kaže da nedostaju nove informacije kako bi se napravio pomak u pronalaženju nestalih lica sa područja Kosova.
  • 19.01.2021
Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo
Predsednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanista Milorad Arlov se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Кosovu radi prevazilaženja zabrane kosovske policije.
  • 19.01.2021
Preminuo dr Stevan Baljošević
Profesor dr Stevan Baljošević, poznati jugoslovenski i srpski infektolog, preminuo je u 82. godini posle duže i teške bolesti, javlja Kosovo onlajn.
  • 19.01.2021