Vesti
Hronika

Suspendovano šest policajaca posle masovne tuče u Kosovskoj Mitrovici

Regionalni direktor kosovske policije u severnom delu Kosovske Mitrovice suspendovao je šest policajaca, zbog sumnje da nisu reagovali na osnovu svojih ovlašćenja za održavanje javnog reda i mira i da nisu reagovali na odgovarajućem profesionalnom nivou tokom masovne tuče u tom gradu.
Suspendovano šest policajaca posle masovne tuče u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Mediji na severu Kosova izvestili su o masovnoj tuči u centralnoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, četvrtoj po redu ovog meseca.

Policijski inspektorat je saopštio da su zvaničnici kosovske policije reagovali juče u popodnevnim satima u slučaju tuče između petorice osumnjičenih u ulici "Kralj Petar".

Osumnjičeni koji su učestvovali u ovom incidentu otpraćeni su u policijsku stanicu, a povređenima je ponuđen medicinski tretman.

"Međutim, postoji sumnja da neki policajci nisu reagovali na osnovu svojih ovlašćenja za održavanje javnog reda i mira i nisu reagovali na odgovarajućem profesionalnom nivou u ovom incidentu", navode iz policije.

Na osnovu toga, suspendovano je šest policajaca, među kojima i jedan sa činom kapetana.

Slučaj istražuje policijski inspektorat, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, naveo je da je do tuče došlo u jednom kafiću.

Pet muškaraca je osumnjičeno za učešće u tuči: N. B. (1979), N. B. (1986), A. B. (1993), A. B. (1997) i M. B.Ostale vesti

Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020