Vesti
Hronika

Suspendovani policijski službenici zbog učešća u predizbornim aktivnostima

Dvojica policijska skužbenika Kosovske policije privremeno su suspendovana zbog sumnje da su bili uključeni u aktivnosti i "političke komentare" tokom predizborne kampanje za drugi krug izbora, saopštila je Kosovska policija.

Suspendovani policijski službenici zbog učešća u predizbornim aktivnostima
Ilustracija (Foto RKP)

Iz policije navode da se radi o jednom policijskom službeniku koji je na dužnosti u istražnom odeljenju i drugom koji je na dužnosti u policijskom graničnom odeljenju, te i da se radi o teškom disciplinskom prekršaju.

Ističu da je njihova suspenzija zasnovana na zakonskim ovlašćenjima, merama i disciplinskim postupcima u Kosovskoj policiji kako bi se nastavilo sa daljim postupcima.

Dodaju da neće tolerisati "uključivanje bilo kog zaposlenog u aktivnosti ili radnje koje su u suprotnosti sa zakonskim odredbama i administrativnim uputstvima KP-a".

Danas se na Kosovu održava drugi krug lokalnih izbora u 21 opštini.Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021