Vesti
Hronika

Suspendovani policajci osumnjičeni za ubistvo Zumberija?

Zvaničnik kosovske policije Besim Hoti potvrdio je danas da su dva pripadnika policije Miodrag i Milan Lekić suspendovana, ne navodeći razlog.

Suspendovani policajci osumnjičeni za ubistvo Zumberija?
Policija Kosova (Foto Srb.time)

Prištinska agencija Kosovapres suspenziju dovodi u vezu sa ubistvom pripadnika specijalnih jedinica Envera Zumberija.

"Šef operative regionalne policije Miodrag Lekić i njegov brat policajac Milan Lekić suspendovani su odlukom generalnog direktora Policije. Pitajte njih za razlog", rekao je Hoti, koji je zamenik komandanta Regionalne policije za sver Kosova.

Kosovapres kao razlog za suspenziju navodi sumnju za učešće u ubistvu pripadnika Specijalne jedinice Policije Kosova Rosu Envera Zumberija.

Izvor agencije Kosovapres navodi da su Lekići suspendovani 25. februara kada je, kako je potvrdio i Euleks, izvršen pretres kancelarije i stanova dva pripadnika Policije Kosova.

Isti izvori kažu da je braći Lekić naloženo da se tri puta dnevno jave u policijsku stanicu i da su im oduzeta putna dokumenta.

Euelks je potvrdio da su dva pripadnika Policije Kosova sa severa zemlje ispitivana kao osumnjičeni.

Pripadnik Specijalne jedinice Rosu Enver Zumberi ubijen je 26, jula 2011. u severnom delu Kosova tokom operacije na uspostavljanju kontrole na prelazima Brnjak i Jarinje. 

O suspenziji policajaca u večerašnjem izdanju emisije "Dogovor!?" RTV KIM govori gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023