Vesti
Hronika

Suspendovana dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici zbog incidenta

Korektivna služba Kosova, saopštila je danas, da su dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici, suspendovana zbog sumnje da su tokom obavljanja službenih dužnosti, prekršili institucionalne bezbednosne procedure.
Suspendovana dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici zbog incidenta
Pritvorska jedinica u Mitrovici (Foto Kontakt)

U Pritvorskom centru u Mitrovici, dvojica zatvorenika, nezadovoljni sudskom presudom, sinoć oko 19h oštetili su rešetke i prozor sobe, a zatim uspeli da se popnu na krov ove ustanove, navodi se u saopštenju.

Njihov glavni zahtev bio je da razgovaraju sa tužiocem, jer su nezadovojni sudskom odlukom.

Nakon organizovanog razgovora sa tužiocem, koji je obavljen u prisustvu policije i zamenika direktora KSK, Rasima Seljmanija, pritvorenici su prihvatili da siđu sa krova.

U vezi sa ovim slučajem, dvojica službenika Pritvorskog centra su suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak i imenovana Unutrašnja istražna komisija koja će istražiti slučaj u celosti, stoji u saopštenju.

Podsetimo, dvojica zatvorenika albanske nacionalnosti, sinoć su se popela na krov zgrade Pritvorskog centra u severnom delu Mitrovice, tražeći da razgovaraju sa advokatom ili tužiocem.Ostale vesti

Lažna dojava o bombi na otvaranju festival „Mirdita, dobar dan“
Lažna dojava o postavljenoj bombi u  NGO Habu, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan". Prostor je bio ispražnjen, a policijske ekipe sa psima proverile su prostor i utvrdile da je dojava lažna.
  • 26.05.2022
Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022
Policajac iz Mitrovice osumnjičen da je oštetio kamere u blizini plantaže marihuane
Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su sinoć policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima pre dva dana.
  • 25.05.2022
Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022