Vesti
Hronika

Suspendovana dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici zbog incidenta

Korektivna služba Kosova, saopštila je danas, da su dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici, suspendovana zbog sumnje da su tokom obavljanja službenih dužnosti, prekršili institucionalne bezbednosne procedure.
Suspendovana dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici zbog incidenta
Pritvorska jedinica u Mitrovici (Foto Kontakt)

U Pritvorskom centru u Mitrovici, dvojica zatvorenika, nezadovoljni sudskom presudom, sinoć oko 19h oštetili su rešetke i prozor sobe, a zatim uspeli da se popnu na krov ove ustanove, navodi se u saopštenju.

Njihov glavni zahtev bio je da razgovaraju sa tužiocem, jer su nezadovojni sudskom odlukom.

Nakon organizovanog razgovora sa tužiocem, koji je obavljen u prisustvu policije i zamenika direktora KSK, Rasima Seljmanija, pritvorenici su prihvatili da siđu sa krova.

U vezi sa ovim slučajem, dvojica službenika Pritvorskog centra su suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak i imenovana Unutrašnja istražna komisija koja će istražiti slučaj u celosti, stoji u saopštenju.

Podsetimo, dvojica zatvorenika albanske nacionalnosti, sinoć su se popela na krov zgrade Pritvorskog centra u severnom delu Mitrovice, tražeći da razgovaraju sa advokatom ili tužiocem.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021