Vesti
Hronika

Suspendovana dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici zbog incidenta

Korektivna služba Kosova, saopštila je danas, da su dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici, suspendovana zbog sumnje da su tokom obavljanja službenih dužnosti, prekršili institucionalne bezbednosne procedure.
Suspendovana dva službenika Pritvorskog centra u Mitrovici zbog incidenta
Pritvorska jedinica u Mitrovici (Foto Kontakt)

U Pritvorskom centru u Mitrovici, dvojica zatvorenika, nezadovoljni sudskom presudom, sinoć oko 19h oštetili su rešetke i prozor sobe, a zatim uspeli da se popnu na krov ove ustanove, navodi se u saopštenju.

Njihov glavni zahtev bio je da razgovaraju sa tužiocem, jer su nezadovojni sudskom odlukom.

Nakon organizovanog razgovora sa tužiocem, koji je obavljen u prisustvu policije i zamenika direktora KSK, Rasima Seljmanija, pritvorenici su prihvatili da siđu sa krova.

U vezi sa ovim slučajem, dvojica službenika Pritvorskog centra su suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak i imenovana Unutrašnja istražna komisija koja će istražiti slučaj u celosti, stoji u saopštenju.

Podsetimo, dvojica zatvorenika albanske nacionalnosti, sinoć su se popela na krov zgrade Pritvorskog centra u severnom delu Mitrovice, tražeći da razgovaraju sa advokatom ili tužiocem.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021