Vesti
Hronika

Suspendovana četiri policajca na severu Kosova

Četiri pripadnika Kosovske policije, na dužnosti u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici, suspendovani su odlukom direktora policije, zbog sumnje o zloupotrebi službenog položaja.
Suspendovana četiri policajca na severu Kosova
Ilustracija (Foto N1)

Prema policijskom saopštenju, suspenzija policajaca dolazi kao rezultat slika objavljenih na nekoliko portala i društvenih mreža, na kojima se vide slike policajaca u uniformi, dok su na dužnosti, provode vreme u baru, odnosno sportskom klubu.

"Odluku o privremenoj suspenziji do 72 sata, donijela je danas, Regionalna uprava policije-Severna Mitrovica, na osnovu sumnje da su isti, tokom službene dužnosti, u službenoj uniformi, zloupotrebili službenu dužnost, u kom slučaju su počinili ozbiljne disciplinske prekršaje predviđene na osnovu Administrativnog uputstva o "Kršenjima, merama i disciplinskim postupcima u kosovskoj policiji". Pored privremene suspenzije, policijska stanica u Severnoj Mitrovici pokrenuće postupak za istragu navodnih kršenja, dok će ostale interne disciplinske istražne postupke voditi policijski istražitelji iz Uprave za profesionalne standarde. Samodisciplina i organizaciona disciplina osnovni su elementi na kojima se grade vrednosti kosovske policije, u službi građana i sprovođenja zakona, pa se takve radnje, takvi disciplinski prekršaji neće tolerisati i kao takvi će biti kažnjivi ", kaže se u saopštenju.Ostale vesti

U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022