Vesti
Hronika

Suspendovana četiri policajca na severu Kosova

Četiri pripadnika Kosovske policije, na dužnosti u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici, suspendovani su odlukom direktora policije, zbog sumnje o zloupotrebi službenog položaja.
Suspendovana četiri policajca na severu Kosova
Ilustracija (Foto N1)

Prema policijskom saopštenju, suspenzija policajaca dolazi kao rezultat slika objavljenih na nekoliko portala i društvenih mreža, na kojima se vide slike policajaca u uniformi, dok su na dužnosti, provode vreme u baru, odnosno sportskom klubu.

"Odluku o privremenoj suspenziji do 72 sata, donijela je danas, Regionalna uprava policije-Severna Mitrovica, na osnovu sumnje da su isti, tokom službene dužnosti, u službenoj uniformi, zloupotrebili službenu dužnost, u kom slučaju su počinili ozbiljne disciplinske prekršaje predviđene na osnovu Administrativnog uputstva o "Kršenjima, merama i disciplinskim postupcima u kosovskoj policiji". Pored privremene suspenzije, policijska stanica u Severnoj Mitrovici pokrenuće postupak za istragu navodnih kršenja, dok će ostale interne disciplinske istražne postupke voditi policijski istražitelji iz Uprave za profesionalne standarde. Samodisciplina i organizaciona disciplina osnovni su elementi na kojima se grade vrednosti kosovske policije, u službi građana i sprovođenja zakona, pa se takve radnje, takvi disciplinski prekršaji neće tolerisati i kao takvi će biti kažnjivi ", kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022