Vesti
Hronika

Suspendovana četiri policajca na severu Kosova

Četiri pripadnika Kosovske policije, na dužnosti u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici, suspendovani su odlukom direktora policije, zbog sumnje o zloupotrebi službenog položaja.
Suspendovana četiri policajca na severu Kosova
Ilustracija (Foto N1)

Prema policijskom saopštenju, suspenzija policajaca dolazi kao rezultat slika objavljenih na nekoliko portala i društvenih mreža, na kojima se vide slike policajaca u uniformi, dok su na dužnosti, provode vreme u baru, odnosno sportskom klubu.

"Odluku o privremenoj suspenziji do 72 sata, donijela je danas, Regionalna uprava policije-Severna Mitrovica, na osnovu sumnje da su isti, tokom službene dužnosti, u službenoj uniformi, zloupotrebili službenu dužnost, u kom slučaju su počinili ozbiljne disciplinske prekršaje predviđene na osnovu Administrativnog uputstva o "Kršenjima, merama i disciplinskim postupcima u kosovskoj policiji". Pored privremene suspenzije, policijska stanica u Severnoj Mitrovici pokrenuće postupak za istragu navodnih kršenja, dok će ostale interne disciplinske istražne postupke voditi policijski istražitelji iz Uprave za profesionalne standarde. Samodisciplina i organizaciona disciplina osnovni su elementi na kojima se grade vrednosti kosovske policije, u službi građana i sprovođenja zakona, pa se takve radnje, takvi disciplinski prekršaji neće tolerisati i kao takvi će biti kažnjivi ", kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021