Vesti
Hronika

Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

Šumski požar u okolini Kline
Ilustracija (Foto istock)

Istovremeno, prištinski mediji javljaju da su u pomenuta sela ostala bez stuje, pošto su u požaru izgorele bandere. Ekipe vatrogasaca i KEDS-a su na terenu.

U gašenju žumskog požara angažovani su i helikopteri.

Vatrogasne ekipe su uspele da lokalizuju požar u širem pojasu magistralnog puta Priština – Peć na šest kilometara od Kline ali vatra i dalje bukti u dubini šume, potvrdio je za Riznicu, Božidar Šarković, nosilac Srpske liste za opšitnu Klina.

Šarković dodaje da se vatra širi u pojasu sela Drenovac gde gori šuma kao i da preti da ugrozi zaseok Jovanovića.

„Gori uglavnom šuma, a veliki broj vatrogasnih ekipa je na terenu. Ja sam bio do Drenovca i video sam nekoliko vatrogasnih ekipa koje su gasile požar“, ispričao je Šarković.Ostale vesti

Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022