Vesti
Hronika

Sumnjiva smrt trojice Srba u Prilužju

Trojica Srba, M.B., D.Đ. i B.Đ. iz Prilužja, opština Vučitrn, preminula su u poslednja dva dana, a meštani veruju da su se otrovali nakon konzumiranja rakije sumnjivog porekla. Tela dvojice, inače braće, koja su preminula danas poslata su na obdukciju u Prištinu, a policija istražuje slučaj.
Sumnjiva smrt trojice Srba u Prilužju
Prilužje (Foto arhiva Kim)

Portal Gazeta Ekspres objavio je danas da su u opštini Vučitrn preminula dvojica braće pod sumnjivim okolnostima. Ovu informaciju je za Ekspres potvrdio portparol policije mitrovačkog regiona Avni Zaiti.

U međuvremenu je na društvenim mrežama objavljen apel građanima opštine Obilić i Vučitrn da ne konzumiraju rakiju nepoznatog porekla koja se pojavila u prodaji.

Predstavnik sela i koordinator u ove dve opštine Milan Kostić Mima za RTV Kim je potvrdio da su braća koja su danas preminula, kao i njihov komšija koji je život izgubio prekjuče, konzumirala sumnjivu rakiju.

"U pitanju je metil alkohol, rakija koju su kupili ovi ljudi. Pre dva dana je umrlo jedno lice, danas su dva lica preminula, dva brata koja su konzumirala rakiju zajedno sa komšijom koji je umro prekjuče. Imali su iste simptome, najpre su izgubili vid. Jedan od njih je prebačen u bolnicu u Lapljem Selu, tamo mu se stanje pogoršalo i tamo je preminuo. Obojica su umrla u roku od tri do četiri sata".

Kostić kaže da je Policija Kosova počela da istražuje ovaj slučaj, a da su uzorci rakije poslati na analizu.

Tela dvojice preminule braće su na obdukciji u Prištini, a rezultati se očekuju tokom sutrašnjeg dana.

Rakija je, kaže Kostić, kupovana od čoveka iz Orahovca, koji je prodaje po selima.

"Broj telefona prodavca je takođe predat policiji", kaže predstavnik sela Prilužje.

Još jedno lice koje je sa preminulim meštanima pilo sumnjivu rakiju prethodnih dana prebačeno je u KBC Niš.Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020