Vesti
Hronika

Sumnjiva smrt trojice Srba u Prilužju

Trojica Srba, M.B., D.Đ. i B.Đ. iz Prilužja, opština Vučitrn, preminula su u poslednja dva dana, a meštani veruju da su se otrovali nakon konzumiranja rakije sumnjivog porekla. Tela dvojice, inače braće, koja su preminula danas poslata su na obdukciju u Prištinu, a policija istražuje slučaj.
Sumnjiva smrt trojice Srba u Prilužju
Prilužje (Foto arhiva Kim)

Portal Gazeta Ekspres objavio je danas da su u opštini Vučitrn preminula dvojica braće pod sumnjivim okolnostima. Ovu informaciju je za Ekspres potvrdio portparol policije mitrovačkog regiona Avni Zaiti.

U međuvremenu je na društvenim mrežama objavljen apel građanima opštine Obilić i Vučitrn da ne konzumiraju rakiju nepoznatog porekla koja se pojavila u prodaji.

Predstavnik sela i koordinator u ove dve opštine Milan Kostić Mima za RTV Kim je potvrdio da su braća koja su danas preminula, kao i njihov komšija koji je život izgubio prekjuče, konzumirala sumnjivu rakiju.

"U pitanju je metil alkohol, rakija koju su kupili ovi ljudi. Pre dva dana je umrlo jedno lice, danas su dva lica preminula, dva brata koja su konzumirala rakiju zajedno sa komšijom koji je umro prekjuče. Imali su iste simptome, najpre su izgubili vid. Jedan od njih je prebačen u bolnicu u Lapljem Selu, tamo mu se stanje pogoršalo i tamo je preminuo. Obojica su umrla u roku od tri do četiri sata".

Kostić kaže da je Policija Kosova počela da istražuje ovaj slučaj, a da su uzorci rakije poslati na analizu.

Tela dvojice preminule braće su na obdukciji u Prištini, a rezultati se očekuju tokom sutrašnjeg dana.

Rakija je, kaže Kostić, kupovana od čoveka iz Orahovca, koji je prodaje po selima.

"Broj telefona prodavca je takođe predat policiji", kaže predstavnik sela Prilužje.

Još jedno lice koje je sa preminulim meštanima pilo sumnjivu rakiju prethodnih dana prebačeno je u KBC Niš.Ostale vesti

Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020
KP: Uhapšen jedan osumnjičeni, dvojica u bekstvu
Jedna osoba uhapšena je u vezi sa jučerašnjim ubistvom u ulici "Luja Braja" u Bošnjačkoj, dok se za dve osobe još uvek traga, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 23.11.2020
Goranu Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9:30 na prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

  • 23.11.2020
KM: Pronađeno telo poslato na obdukciju

Beživotno telo pronađeno u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice poslato je na obdukciju u Prištinu.

  • 23.11.2020