Vesti
Hronika

Sumnja na silovanja u Istoku i Klini

Osnovno tužilaštvo u Peći iznelo je detalje u vezi sa sumnjom na silovanja dve maloletnice u Istoku i Klini.
Sumnja na silovanja u Istoku i Klini
Ilustracija (Foto Unsplash)

U prvom slučaju, tužilac je pritvorio osumnjičenog F.Š. pod sumnjom da je naneo povredu maloletnom licu u opštini Klina i izvršio krivično delo silovanje iz člana 227. Krivičnog zakonika Kosova. U drugom slučaju je određen pritvor osumnjičenom M.Z. zbog sumnje da je tokom proteklih mesec dana silovao maloletnicu iz Opštine Istok.

Kako javljaju prištinski mediji, maloletna devojčica u opštini Istok je navodno silovana pre oko mesec dana ali je, prema navodima policije, žrtva čija se starost ne zna, zbog straha slučaj prijavila Policiji tek u nedelju (juče).

Portparol policije za region Peći Fadilj Gaši rekao je za Kohu da je osumnjičeni nakon prijave slučaja priveden.

"Slučaj se dogodio pre mesec dana, 9. avgusta 2022. godine, u opštini Istok. Žrtva nije prijavila incident zbog straha. Istražitelji se bave slučajem i osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati", rekao je on.

U međuvremenu, Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je i u Klini uhapšena jedna osoba (M.Z.) zbog sumnje da je silovala maloletnicu.

Podsetimo, u poslednje vreme je povećan broj prijava slučajeva seksualnog nasilja.

Krajem avgusta u Prištini je navodno pet osoba sedam sati silovalo jedanaestogodišnju devojčicu, a policija je kasnije saopštila da postoje sumnje da je ona silovana i prodavana tokom juna meseca.

Pre nekoliko dana (8. septembra) maloletna devojčica iz Gnjilana je prijavila Kosovskoj policiji da su je u periodu od marta do aprila ove godine silovala dva odrasla muškaraca.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022