Vesti
Hronika

Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu

Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku kojim se ukida prvostepeno rešenje Odeljenja Osnovnog suda u Gračanici o određivanju jednomesečnog pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu
Odeljenje Osnovnog suda Priština u Gračanici (Foto Kim)

Miljlković, branilac Marka Ristića iz Lapljeg Sela, kaže da je o rešenju Apelacionog suda obavešten usmeno, kao i da je za utorak u 10 sati zakazana nova sednica na kojoj će se ponovo razmatrati odluka o određivanju pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči ispred školskog dvorišta u Lapljem Selu 22. februara.

„Mi ćemo na toj sednici ponovo razmatrati o tome da li postoje uslovi da oni i dalje budu u pritvoru ili će im se promeniti mera, eventualno ukinuti mera obezbeđivanja prisustva. Ja očekujem da će sud ovoga puta imati više razumevanja i da će malo podrobnije da sude po tome i da će tužilac malo individualnije odrediti taj predlog jer onaj prvi je bio uopšten i totalno neosnovan“, kaže Miljković za RTV Kim.

Do tada će, kako kaže, mladići biti zadržani u pritvoru.

Podsetimo, u masovnoj tuči u Lapljem Selu povređena su dvojica srednjoškolaca od kojih je jedan maloletan.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021