Vesti
Hronika

Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu

Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku kojim se ukida prvostepeno rešenje Odeljenja Osnovnog suda u Gračanici o određivanju jednomesečnog pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu
Odeljenje Osnovnog suda Priština u Gračanici (Foto Kim)

Miljlković, branilac Marka Ristića iz Lapljeg Sela, kaže da je o rešenju Apelacionog suda obavešten usmeno, kao i da je za utorak u 10 sati zakazana nova sednica na kojoj će se ponovo razmatrati odluka o određivanju pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči ispred školskog dvorišta u Lapljem Selu 22. februara.

„Mi ćemo na toj sednici ponovo razmatrati o tome da li postoje uslovi da oni i dalje budu u pritvoru ili će im se promeniti mera, eventualno ukinuti mera obezbeđivanja prisustva. Ja očekujem da će sud ovoga puta imati više razumevanja i da će malo podrobnije da sude po tome i da će tužilac malo individualnije odrediti taj predlog jer onaj prvi je bio uopšten i totalno neosnovan“, kaže Miljković za RTV Kim.

Do tada će, kako kaže, mladići biti zadržani u pritvoru.

Podsetimo, u masovnoj tuči u Lapljem Selu povređena su dvojica srednjoškolaca od kojih je jedan maloletan.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021