Vesti
Hronika

Sud bi da pusti Mehmetaja uz jemstvo, tužilaštvo ulaže žalbu

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu usvojilo je predlog odbrane da se uz polaganje jemstva ukine pritvor kosovskom Albancu Neziru Mehmetaju, koji je 5. januara uhapšen na administrativnom prelazu Merdare po poternici srpskog pravosuđa zbog ratnih zločina na Kosovu, a tužilaštvo je najavilo žalbu na ovu odluku.
Sud bi da pusti Mehmetaja uz jemstvo, tužilaštvo ulaže žalbu
Viši sud u Beogradu (Foto RTS)

Prema odluci sudije za prethodni postupak, Mehmetaju će biti ukinut pritvor, ukoliko u sudski depozit uplati jemstvo od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Portparol tužilaštva za ratne zločine Vasilije Seratlić rekao je da će se tužilaštvo žaliti na ovu odluku i podsetio da se Mehmetaj tereti za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje se sumnja da je počinio u selu Rudice, opština Klina, na Kosovu.

Mehmetaj u svakom slučaju neće biti pušten na slobodu do odluke o žalbi, odnosno do pravosnažnosti rešenja o ukidanju pritvora uz jemstvo.

Pritvor Mehmetaju je nakon hapšenja bio određen zbog opasnosti od bekstva, ali je krivično vanpretresno veće suda ukinulo to rešenje po žalbi odbrane i vratilo ga sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje.

Sudija je tokom ponovnog odlučivanja usvojio predlog odbrane za jemstvo.

Kosovski mediji su preneli da je Mehmetaj iz sela Rudnica kod Kline, ali da već 25 godina živi u Švajcarskoj.Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020