Vesti
Hronika

Štrpce: Pretres kuće Slaviše Vasiljevića

Pripadnici specijalne jedinice Policije Kosova juče su oko šest časova ujutro upali u kuću Slaviše Vasiljevića, jedinog opozicionog odbornika u SO Štrpce. Kako navodi, policajci su „izvršili premetačinu pod izgovorom potrage za oružjem“.

Štrpce: Pretres kuće Slaviše Vasiljevića
Nakon pretresa u domu Vasiljevića (Foto Fejsbuk SlavisaVasiljevic)

„Naravno, oružje nisu našli u mojoj kući. Izvršili su opštu premetačinu i na kraju se pokupili i otišli. Ovo vidim kao vid pritiska na mene što se tiče mog opozicionog rada u opštini Štrpce“, kratko je prokomentarisao Vasiljević za RTV Kim.

On se o ovom slučaju juče oglasio na svom Fejsbuk nalogu.

„Policija Кosova upala u moju kuću i u kuću mojih bolesnih roditelja, razlog navodna potraga za oružjem koje nisu našli. Bilo je pokušaja zaplene lekova koje nabavljam za svoju majku u C. Srbiju, ali pružeći otpor od te sramne zaplene su odustali. Ovo je atak policije na jedinog opozicionog odbornika u SO Štrpce koja se završila opštom premetačinom u kući. Moja borba za bolje mesto za život svih građana Sirinićke Župe, i borba za istinske i prave vrednosti neće stati“, naveo je Vasiljević.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023