Vesti
Hronika

Štrpce: Pretres kuće Slaviše Vasiljevića

Pripadnici specijalne jedinice Policije Kosova juče su oko šest časova ujutro upali u kuću Slaviše Vasiljevića, jedinog opozicionog odbornika u SO Štrpce. Kako navodi, policajci su „izvršili premetačinu pod izgovorom potrage za oružjem“.

Štrpce: Pretres kuće Slaviše Vasiljevića
Nakon pretresa u domu Vasiljevića (Foto Fejsbuk SlavisaVasiljevic)

„Naravno, oružje nisu našli u mojoj kući. Izvršili su opštu premetačinu i na kraju se pokupili i otišli. Ovo vidim kao vid pritiska na mene što se tiče mog opozicionog rada u opštini Štrpce“, kratko je prokomentarisao Vasiljević za RTV Kim.

On se o ovom slučaju juče oglasio na svom Fejsbuk nalogu.

„Policija Кosova upala u moju kuću i u kuću mojih bolesnih roditelja, razlog navodna potraga za oružjem koje nisu našli. Bilo je pokušaja zaplene lekova koje nabavljam za svoju majku u C. Srbiju, ali pružeći otpor od te sramne zaplene su odustali. Ovo je atak policije na jedinog opozicionog odbornika u SO Štrpce koja se završila opštom premetačinom u kući. Moja borba za bolje mesto za život svih građana Sirinićke Župe, i borba za istinske i prave vrednosti neće stati“, naveo je Vasiljević.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022