Vesti
Hronika

Štrpce: Oduzeti automobili, sumnjiva gradnja vikendica i planinskih objekata

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu zaplenjeni su automobili bivšeg predsednika opštine Štrpce Bratislava Nikolića, jedan džip sa kosovskim registracijama i jedan BMV srpskih registarskih tablica. Desetine planinskih kuća i objekata na Brezovici moguća su meta istrage.
Štrpce: Oduzeti automobili, sumnjiva gradnja vikendica i planinskih objekata
Zaplenjeni džip na Brezovici (Foto Kallxo com)

Vozila su oduzeta, a biće deo spisa predmeta u daljem postupku koji će se voditi u vezi sa građevinskim radovima na Brezovici.

U prijavi imovine Agenciji za borbu protiv korupcije, Nikolić je naveo da ima samo jedno vozilo, čija je vrednost 65 hiljada. On je prijavio i stan od 50 hiljada evra, dok ostale nekretnine nije prijavio. Naveo je i da u bankama ima više od 116 hiljada evra, izvestio je portal Kalzo (Kallxo.com).

Podsetimo, jutros je u Štrpcu uhapšeno deset osoba, među njima i bivši predsednik opštine Štrpce, direktor Odeljenja urbanizma ove opštine, nekoliko funkcionera, ali i vlasnici preduzeća zbog sumnje da su davali i primali mito, kao i za zloupotrebu službenog položaja na Brezovici.

Kako javlja portal Kalzo (Kallxo.com) jedno od traženih lica je vlasnik i preduzeća u Opštini Gračanica. Prema rečima glavnog tužioca iz Uroševca Šukrija Jašarija, današnja akcija je jedna od najvećih u borbi protiv korupcije.

Desetine planinskih kuća i objekata izgrađenih na području Brezovice mogu biti predmet istrage Osnovnog tužilaštva u Uroševcu. Neki od tih planinskih domova pripadaju kosovskim političarima, funkcionerima i privrednicima, a očigledno se sumnja da su delom izgrađeni pomoću davanja i uzimanja mita.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022
Hovenijer odao počast poginulim policajcima

Ambasador SAD Džef Hovenijer odao je počast kosovskim policajcima koji su tragično izgubili živote na dužnosti saopšeno je iz američke ambasade u Prištini putem Tviter naloga.

  • 15.05.2022
Sećanje na Aleksandra Micića iz Velike Hoče
Danas, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, se navršavaju 24 godine od napada na policijsku patrolu u blizini sela Ratkovac kod Orahovca prilikom kog je ubijen policajac iz Velike Hoče Aleksandar Micić, a teško su ranjena još četiri policajca: Saša Đuričić, Mile Zakić, Siniša Grković i Radoš Šoškić.
  • 12.05.2022
Zaplenjeno 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta u Mitrovici
Kosovska policija je zaplenila je 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta, pronađenih juče u jednom naselju u južnom delu Mitrovica.
  • 12.05.2022
Zemljotres u Srbiji
U 21.38 časova registrovan je zemljotres magnitude 3,8 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Deligrad, opština Ražanj, 16 kilometara severoitočno od Kruševca.
  • 10.05.2022
Kancelarija za KiM: Kamenovan autobus sa Srbima povratnicima iz Osojana
Autobus koji prevozi Srbe povratnike iz opštine Istok u Кosovsku Mitrovicu kamenovan je jutros oko 9 časova u mestu Rudnik. Ovim prevozom Srbi iz Osojana putuju u Кosovsku Mitrovicu dva puta nedeljno da obave neophodne poslove, zdravstvene preglede ili administrativne obaveze.
  • 10.05.2022