Vesti
Hronika

Štrpce: Oduzeti automobili, sumnjiva gradnja vikendica i planinskih objekata

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu zaplenjeni su automobili bivšeg predsednika opštine Štrpce Bratislava Nikolića, jedan džip sa kosovskim registracijama i jedan BMV srpskih registarskih tablica. Desetine planinskih kuća i objekata na Brezovici moguća su meta istrage.
Štrpce: Oduzeti automobili, sumnjiva gradnja vikendica i planinskih objekata
Zaplenjeni džip na Brezovici (Foto Kallxo com)

Vozila su oduzeta, a biće deo spisa predmeta u daljem postupku koji će se voditi u vezi sa građevinskim radovima na Brezovici.

U prijavi imovine Agenciji za borbu protiv korupcije, Nikolić je naveo da ima samo jedno vozilo, čija je vrednost 65 hiljada. On je prijavio i stan od 50 hiljada evra, dok ostale nekretnine nije prijavio. Naveo je i da u bankama ima više od 116 hiljada evra, izvestio je portal Kalzo (Kallxo.com).

Podsetimo, jutros je u Štrpcu uhapšeno deset osoba, među njima i bivši predsednik opštine Štrpce, direktor Odeljenja urbanizma ove opštine, nekoliko funkcionera, ali i vlasnici preduzeća zbog sumnje da su davali i primali mito, kao i za zloupotrebu službenog položaja na Brezovici.

Kako javlja portal Kalzo (Kallxo.com) jedno od traženih lica je vlasnik i preduzeća u Opštini Gračanica. Prema rečima glavnog tužioca iz Uroševca Šukrija Jašarija, današnja akcija je jedna od najvećih u borbi protiv korupcije.

Desetine planinskih kuća i objekata izgrađenih na području Brezovice mogu biti predmet istrage Osnovnog tužilaštva u Uroševcu. Neki od tih planinskih domova pripadaju kosovskim političarima, funkcionerima i privrednicima, a očigledno se sumnja da su delom izgrađeni pomoću davanja i uzimanja mita.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Mladića napala grupa Albanaca
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštavaju da je mladića iz Mogile napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanela mu dve ubodne rane.
  • 03.02.2023
U Mogili izboden mladić
U selu Mogila, u opštini Klokot, dvadesetogodišnji mladić B.Đ. srpske nacionalnosti izboden je nožem od strane komšije Albanca. Kako nezvanično saznaje portal Gračanica onlajn radi se o „komšijskoj tuči“.
  • 03.02.2023
Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023