Vesti
Hronika

Štrpce: Obijena crkva u selu Brod

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod u opštini Štrpce obijena je juče u popodnevnim časovima, prenosi TV Herc. Kosovska policija obavila je uviđaj, istraga je u toku.
Štrpce: Obijena crkva u selu Brod
Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod (Foto TV Herc)

Prema rečima komandira policijske stanice u Štrpcu Dragana Ivanovića na crkvi Svetih apostola Petra i Pavla polomljena su metalna vrata dok unutrašnjost nije oštećena.

Incident je juče oko 16 i 30 primetila patrola kosovske policije koja redovno obilazi verske objekte u opštini Štrpce.

„Policijske patrole koje redovno obilaze sve crkve u našoj zoni odgovornosti naišle su na razvaljena vrata na crkvi. Druga materijalna šteta nije načinjena osim vrata koja su pala na pod crkve. Policija je izašla na lice mesta, obaveštena je regionalna istražna jedinica. Oni su odradili svoj posao i istraga je u toku“, kazao je Ivanović.

Sveštenstvo sirinićke parohije je za ovaj incident saznalo od policije.

„Otišli smo tamo zajedno sa policijom. Izvršena je provala, metalna vrata su probijena. Ništa drugo nije dirano u hramu. Ikone su ostale na svojim mestima“, kazao je sveštenik Siniša Milenković.

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla je prema rečima sveštenika Milenkovića bila skoro svake godine meta napada.

Ova crkva je jedna od najstarijih pravoslavnih svetinja u sirinićkoj župi. Nakon rata u više navrata je skrnavljena.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020