Vesti
Hronika

Štrpce: Obijena crkva u selu Brod

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod u opštini Štrpce obijena je juče u popodnevnim časovima, prenosi TV Herc. Kosovska policija obavila je uviđaj, istraga je u toku.
Štrpce: Obijena crkva u selu Brod
Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod (Foto TV Herc)

Prema rečima komandira policijske stanice u Štrpcu Dragana Ivanovića na crkvi Svetih apostola Petra i Pavla polomljena su metalna vrata dok unutrašnjost nije oštećena.

Incident je juče oko 16 i 30 primetila patrola kosovske policije koja redovno obilazi verske objekte u opštini Štrpce.

„Policijske patrole koje redovno obilaze sve crkve u našoj zoni odgovornosti naišle su na razvaljena vrata na crkvi. Druga materijalna šteta nije načinjena osim vrata koja su pala na pod crkve. Policija je izašla na lice mesta, obaveštena je regionalna istražna jedinica. Oni su odradili svoj posao i istraga je u toku“, kazao je Ivanović.

Sveštenstvo sirinićke parohije je za ovaj incident saznalo od policije.

„Otišli smo tamo zajedno sa policijom. Izvršena je provala, metalna vrata su probijena. Ništa drugo nije dirano u hramu. Ikone su ostale na svojim mestima“, kazao je sveštenik Siniša Milenković.

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla je prema rečima sveštenika Milenkovića bila skoro svake godine meta napada.

Ova crkva je jedna od najstarijih pravoslavnih svetinja u sirinićkoj župi. Nakon rata u više navrata je skrnavljena.Ostale vesti

Potraga za Boškom i dalje traje
Kosovska policija (KP) i dalje traga za nestalim Boškom Mladenovićem iz Straže, ali konkretnih rezultata nema, kazao je za RTV Kim portparol KP za region Gnjilana Ismet Hašani.
  • 26.10.2021
Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji
Kosovska policija privela je jutros na prelazu Bela Zemlja državljanina Srbije, zbog toga što je službeniku ponudio mito jer njegov saputnik nije imao odgovarajuću „kovid dokumentaciju“ koja je potrebna za ulazak na Kosovo.
  • 25.10.2021
Istraga mogućeg curenja informacija o nedavnoj akciji policije na severu
Inspektorat kosovske policije pokrenuo je istragu o mogućem curenju informacija o akciji policije 13. oktobra kada je u Severnoj Mitrovici i Zvečanu došlo do sukoba lokalnog stanovništva i naoružanih policajaca, u kojem je više ljudi povređeno, a Srećko Sofronijević pogođen metkom u leđa.
  • 25.10.2021
KP: Oduzeto preko 10 kg marihuane, osumnjičeni u bekstvu
Preko 10 kilograma marihuane Kosovska policija oduzela je u jučerašnjoj akciji u selu Selogražde, u Suvoj Reci, saopšteno je danas iz KP-a. 
  • 24.10.2021
I dalje se traga za Boškom Mladenovićem iz Straže
Ni posle 13 dana od nestanka Boška Mladenovića iz sela Staža u opštini Novo Brdo nema ni traga o 92 - godišnjem starcu koji je u noći između 8. i 9. oktobra izašao van i više se nije vratio.
  • 23.10.2021
OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021