Štrpce: Obijena crkva u selu Brod

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod u opštini Štrpce obijena je juče u popodnevnim časovima, prenosi TV Herc. Kosovska policija obavila je uviđaj, istraga je u toku.

Podeli ovaj članak sa:
 • Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod (Foto TV Herc)

Prema rečima komandira policijske stanice u Štrpcu Dragana Ivanovića na crkvi Svetih apostola Petra i Pavla polomljena su metalna vrata dok unutrašnjost nije oštećena.

Incident je juče oko 16 i 30 primetila patrola kosovske policije koja redovno obilazi verske objekte u opštini Štrpce.

„Policijske patrole koje redovno obilaze sve crkve u našoj zoni odgovornosti naišle su na razvaljena vrata na crkvi. Druga materijalna šteta nije načinjena osim vrata koja su pala na pod crkve. Policija je izašla na lice mesta, obaveštena je regionalna istražna jedinica. Oni su odradili svoj posao i istraga je u toku“, kazao je Ivanović.

Sveštenstvo sirinićke parohije je za ovaj incident saznalo od policije.

„Otišli smo tamo zajedno sa policijom. Izvršena je provala, metalna vrata su probijena. Ništa drugo nije dirano u hramu. Ikone su ostale na svojim mestima“, kazao je sveštenik Siniša Milenković.

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla je prema rečima sveštenika Milenkovića bila skoro svake godine meta napada.

Ova crkva je jedna od najstarijih pravoslavnih svetinja u sirinićkoj župi. Nakon rata u više navrata je skrnavljena.

Ostale vesti

 • 20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  Magistralni put koji vodi od Prištine prema Peći u julu 1998. godine je kontrolisala OVK i u blizini opštine Glogovac formirala logor Lapušnik. Bio je smešten na seoskom imanju. U kući, garaži i štali držani su zarobljenici. Albance je OVK hapsila uglavnom tako što je ulazila u njihove kuće u okolnim selima, ali i u opštinama Lipljan i Štimlje. Srbi koji su završili u Lapušniku, hapšeni su većinom na magistralnom putu Priština - Prizren, kod mesta Dulje.

 • KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  Kosovska policija objavila je da je 137 osoba nastradalo u saobraćaju u 2017. godini, a da se najviše nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo od 14 do 18 časova, i to 33. Dan u kom se najviše nesreća dogodilo takođe sa fatalnim ishodom je nedelja (23). Nastradalo je 44 pešaka, što je 19 više nego u 2016. godini, od kojih su 26 bila deca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane