Vesti
Hronika

Stradao rudar u selu Gnježdane u opštini Leposavić

Državljanin Srbije M.M. (1968) preminuo je pod nepoznatim okolnostima tokom obavljanja posla u rudniku Crnac u selu Gnježdane, u opštini Leposavić, potvrdio je danas Kontakt Plus radiju regionalni portparol Kosovske policije poručnik Branislav Radović.
Stradao rudar u selu Gnježdane u opštini Leposavić
Ilustracija (Foto Rojters)

Prema njegovim rečima, slučaj je zabeležen u 00.09h, 25.aprila, a na lice mesta upućene su nadležne i istražne policijske jedinice, kao i medicinski tim, gde je konstatovana smrt žrtve.

"Obaveštena je Regionalna istražna jedinica i forenzika Kosovske policije, kao i glavni inspektor rudarstva u Prištini i odeljenje sudske medicine", kazao je Radović.

U vezi incidenta, konsultovan je dežurni tužilac, koji je slučaj okarakterisao kao "Sumnjiva smrt".

Istraga je u toku.

Selo Gnježdane se nalazi na 14 km zapadno od Leposavića, sa leve strane reke Ibra na planini Rogozni, i graniči se sa Novim Pazarom.

U ovom selu smešten je rudnik olova i cinka Crnac, kojim upravlja RMHK Trepča.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022