Vesti
Hronika

Stojanović: Strašna tragedija

„Ubistvo Janićijevića je srašna tragedja i očekujem od nadležnih organa da što pre otkriju motive i počinioce“, izjavio je gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović.
Stojanović: Strašna tragedija
Branimir Stojanović (Foto arhiva KIM)

Stojanović je u izjavi za KIM radio rekao da je nedopustivo da se u današnje vreme dešavaju ubistva neistomišljenika.

„Smatram da je to strašna tragedija. Očekujem od nadležnih organa da što pre otkriju i motive i počinioce. Strašno je to što se u ovom vremenu dešavaju ovakve stvari“, rekao je Stojanović.

Stojanović dodaje da se nasilje nad ljudima koji slobodno misle sprovodi od strane onih koji ne dozvoljavaju da im lični interesi budu ugroženi.

„Nasilje nad ljudima koji slobodno misle, misle drugačije od onoga što se očekuje, ovde kod nas se dešava nekako u talasima. Svakako da nije lako baviti se politikom na Kosovu i Metohiji ali to je rizik našeg posla“, dodao je Stojanović.

Stojanović kaže da očekuje da „profunkcioniše ono što ne funkcioniše odavno, a to je da oni koji ubijaju i srovode nasilje budu kažnjeni“.

Porodici ubijenog Janićijevića gradonačelnik Gračanice izrazio je iskreno saučešće.Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021