Vesti
Hronika

Štimlje: ’’Uhapšeno’’ 58 grafičkih kartica

Kosovska policija je zaplenila 58 grafičkih kartica za proizvodnju kriptovaluta u jednom selu u opštini Štimlje.
Štimlje: ’’Uhapšeno’’ 58 grafičkih kartica
Zaplenjene grafičke kartice u Štimlju (Foto KosovaPress)

Policijska akcija se dogodila u nenaseljenoj kući osumnjičenog A.G. Na licu mesta je bila prisutna i ekipa Kosovske elektrodistribucije (KEDS).

O ovoj akciji regionalne policije iz Uroševca je obavešteno Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, koje je preduzelo istražne radnje. Za zaplenjene kartice vlasnik nije imao nikakva dokumenta.

Podsetimo, Kosovska vlada je zabranila proizvodnju kriptovaluta ranije ovog meseca, a odluka je doneta na preporuku Tehničke komisije za vanredne mere, koja se bavi pitanjem snabdevanja Kosova električnom energijom tokom energetske krize.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022