Vesti
Hronika

Stejt department: Ubijeni pripadnici Islamske države sa Kosova

Američki Stejt department potrvdio je pogibiju nekoliko kosovskih Albanaca koji su bili u Siriji kao pripadnici organizacije Islamska država, javio je prištinski dnevnik Koha.
Stejt department: Ubijeni pripadnici Islamske države sa Kosova
Ljavdrim Muhadžeri (Foto balkaninsight.com)

U saopštenju koje prenosi prištinski dnevnik se kaže da je u vazdušnom udaru koalicionih snaga u Siriji poginuo Ljavrdrim Muhadžeri koji je važio za najradikalnijeg kosovskog Albanca među borcima Islamske države i koji je nagovarao Evropljane da se pridruže ekstremistima u Siriji.

U saopštenju se kaže da je on planirao bombaški napad tokom fudbalske utakmice Albanija - Izrael 2016. godine.

Stejt department je potvrdio i smrt još četiri kosovska Albanca u odvojenim operacijama koalicionih snaga u Siriji u proteklih nekoliko meseci, precizirajući da su to Đetmir Ismaili, Razim Kastrati, Irfan Hafići i Orhan Ramadani.Ostale vesti

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

  • 08.03.2021
Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

  • 08.03.2021
KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021