Vesti
Hronika

Staro Gracko: Po treći put obijena ambulanta

Nepoznate osobe su obile zdravstvenu ambulantu u Starom Gracku i nanele materijalnu štetu. Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Nebojša Milovanović kaže da je ambulanta već nekoliko puta obijana.
Staro Gracko: Po treći put obijena ambulanta
Obijena ambulanta u Starom Gracku (Foto RTV Gračanica)

Medicinska sestra Dragana Maksimović je zatekla razbijenu ambulantu, jutros kada je došla na posao.

“Došla sam na posao i zatekla polomljen prozor. Uplašila sam se da li da uđem. Jedna vrata su nasilnim putem razbijena i pored sam sa koleginicom našla sekiru kojoj mesto nije u prostorijama ambulante. Da li su nam ostavili neku poruku to ne znamo, ali smo morali da počnemo da radimo. Sve je bilo razbacano, ormari sa lekovima su razbijeni, po podu je bio medicinski materijal, a i novac od participacije je ukraden, ta fioka je bila otvorena. Odmah smo prijavile Kosovskoj policiji, došli su i uzeli otiske”, rekla je Maksimović.

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica, dr Nebojša Milovanović, rekao je za RTV Gračanica da ova zdravstvena ambulanta pruža usluge meštanima Starog Gracka.

“Ovde žive i Albanci i Srbi. Zdravstveni radnici pružaju usluge svim pacijentima, koji se obrate za pomoć. Nije prvi put da se ovo dešava i to nas plaši. Već nekoliko puta je bila obijena, nestao je novac, ali i ona sekira koja je pronađena u prostorijama gde joj nije mesto. Da li nam to šalju neku poruku, to ne znamo. Nakon ovog obijanja, meštani su zabrinuti. Ja ću lično i u saradnji sa gradonačelnikom opštine Gračanica, Srđanom Popovićem, da organizujemo sastanak sa meštanima ovog sela da se ambulanta premesti negde u centru sela, gde će biti bolje obezbeđena. Ovde treba Kosovska policija da pojača svoje prisustvo, kako bi bila osigurana bezbednost za Srbe koji ovde žive”, istakao je Milovanović.

Popović osudio napad na zdravstvenu ambulantu u Starom Gracku

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio najnoviji napad na zdravstvenu ambulantu u Starom Gracku, istakavši da ovakve stvari unose nemir i brigu za bezbednost građana srpske zajednice u tom mestu.

Popović je istakao da je nerazumljivo da neko obije prostorije ambulante, koja služi svim zajednicama koje žive u tom mestu.

„Najoštrije osuđujem ovaj sramni napad na zdravstvenu instituciju čiji je jedini zadatak pružanje pomoći pacijentima. Ovaj vandalski napad na zdravstveni objekat očigledno ima za cilj zastrašivanje Srba, koji u Starom Gracku i onako žive u teškim uslovima. Apelujem na porodice da ostanu smirene i ne nasedaju na provokacije“, ističe se u saopštenju predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića.

Popović je istakao da i pored stalnih apela da se situacija smiri, ali i razgovora sa policijom i relevantim insitiucijama zaduženih za bezbednost, rezultata nažalost nema.

„Lagodnije bi se osećali kada bi se počinioci pronašli, jer svi znamo kakav se strašan zločin dogodio u Starom Gracku. Nadam se da će policija konačno početi da radi svoja posao, da će počinioce veoma brzo naći i kazniti“, dodao je Popović.

Zdravstvena ambulanta u Starom Gracku koju su po treći put nepoznate osobe razbile i nanele materijalnu štetu, funkcioniše u sklopu Doma zdravlja Donja Gušterica.

Predsednik Popović je sa direktorom Doma zdravlja dr Nebojšom Milovanovićem razgovarao o premeštanju ambualnte u centru sela.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020