Vesti
Hronika

Stanković pozvao građane Niša da upale sveće za Ivanovića

Odbornik Miodrag Stanković pozvao građane Niša da u ponedeljak, 16. januara upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću.
Stanković pozvao građane Niša da upale sveće za Ivanovića
Oliver Ivanović (Foto Radio Goraždevac)

Stanković je podsetio da će se 16. januara navršiti tačno pet godina od ubistva Olivera Ivanovića ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici, te da je "tačno toliko vremena je prošlo i bez odgovora na pitanje: ’Ko je ubio Olivera Ivanovića?’"

"U jednoj civilizovanoj državi koja bi trebalo da bude pravna, jer ako nije pravna onda nije ni država, pet godina nema istine ko je ubio Olivera Ivanovića. Pucanj u Olivera Ivanovića je bio pucanj u sve nas", smatra Stanković.

On je saopštio da će "povodom pomena na ovaj tužni događaj za našu zemlju, u čast čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, članovi Koalicije "Niš, moj grad" u ponedeljak, 16. januara upaliti sveće u Sabornoj crkvi u 18.00 časova.

Miodrag Stanković je pozvao građane da upale sveće u svojim obližnjim hramovima "kako bismo ukazali poštovanje jednom od nas".Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023