Vesti
Hronika

“Srpska lista” će obnoviti spomenik u Goraždevcu

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da će Srpska lista sopstvenim sredstvima obnoviti spomenik u centru Goraždevca, porušen u noćašnjem incidentu.
“Srpska lista” će obnoviti spomenik u Goraždevcu
Porušeni spomenik u Goraždevcu (Foto MZZP)

"Spomenik koji je porušen u Goraždevcu obnoviće Srpska lista sopstvenim sredstvima, napravićemo još bolji i nadam se da neće više doći do skrnavljenja spomenika. Očekujem da se građani Peći urazume, da se urazume i bezbednosne institucije kako se incidenti ovde više ne bi događali", rekao je Simić.

On je ocenio da je strašno šta se dešava srpskom narodu na KiM, pogotovo u Goraždevcu već duže vreme i da to treba da prestane.

"Mislim da građani opštine Peć ne žele loše ovom narodu  već individualci koji verovatno i stalno vrše incidente koji se stalno ponavljaju", smatra Simić.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021