Srbin optužen zbog kršenja slobodne volje glasača

Zbog krivičng dela kršenje slobodne volje glasača Osnovno tužilaštvo u Uroševcu podiglo je optužnicu protiv Srbina D.Š. iz Štrpca.

Podeli ovaj članak sa:
 • Štrpce (Foto arhiva KIM)

Optužnica ga tereti da je 6. oktobra na prevremenim izborima na Kosovu na biračkom mestu 2306D, u selu Jažinca opština Štrpce,“ koristio ekonomsku i profesionalnu zavisnost birača, i uticao na njih da mu daju nekoliko glasačkih listića da glasa za kandidate političke stranke Srpska lista“.

Tužilac je predložio Sudu da okrivljeni bude proglašen krivim i osuđen po zakonu zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret a prvo saslušanje zakazano je za 30. oktobar, saopšteno je iz Tužilaštva.

Ostale vesti

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

 • KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  Kosovska policija uhapsila je danas jednog Albanca zbog sumnje da je „utajio porez“ i time oštetio kosovski budžet za skoro 750 hiljada evra, navodi se u policijskom saopštenju.

 • Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Šef Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati, saopštio je danas da je Specijalni sud pozvao na saslušanje još jednog bivšeg pripadnika OVK Sejdija Berišu, prenosi Gazeta Ekspres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane