Vesti
Hronika

Srbin koji je odbio da zaustavi vozilo se predao sam policiji

Muškarac srpske nacionalnosti iz Vuče koji je pre tri dana odbio da zaustavi svoje vozilo na naredbu policije u mestu Jošanica, a na čije vozilo je policija potom otvorila vatru, javio se juče Regionalnoj policiji Sever, potvrdila je ova direkcija.
Srbin koji je odbio da zaustavi vozilo se predao sam policiji
Ilustracija (Foto Kossev)

Osumnjičeni M.Z. (1976) pisanu izjavu policiji je dao u prisustvu svog advokata, kao i predstavnika Policijskog inspektorata Kosova, za KoSSev je potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

„PIK je bio prisutan zato što su policajci otvorili vatru na automobil kojim je osumnjičeni upravljao“ objasnio je Radović.

Ovaj slučaj, koji je kvalifikovan kao „napad na službeno lice“, po nalogu tužioca ide u redovnu proceduru i nije mu određen pritvor.

Istovremeno, M.Z. je preuzela istražna jedinica pogranične policije, radi daljeg rada a koji potpada u njihovu nadležnost, dok regionalna policija Sever vodi i istragu napada na službeno lice.

Podsećamo, pre tri dana, u mestu Jošanica, u opštini Leposavić, pogranična jedinica Kosovske policije otvorila je vatru na vozilo sa KG registarskim oznakama nakon što je vozač u okviru rutinske kontrole odbio da se zaustavi. Tom prilikom nije bilo povređenih.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020