Srbin koji je odbio da zaustavi vozilo se predao sam policiji

Muškarac srpske nacionalnosti iz Vuče koji je pre tri dana odbio da zaustavi svoje vozilo na naredbu policije u mestu Jošanica, a na čije vozilo je policija potom otvorila vatru, javio se juče Regionalnoj policiji Sever, potvrdila je ova direkcija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kossev)

Osumnjičeni M.Z. (1976) pisanu izjavu policiji je dao u prisustvu svog advokata, kao i predstavnika Policijskog inspektorata Kosova, za KoSSev je potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

„PIK je bio prisutan zato što su policajci otvorili vatru na automobil kojim je osumnjičeni upravljao“ objasnio je Radović.

Ovaj slučaj, koji je kvalifikovan kao „napad na službeno lice“, po nalogu tužioca ide u redovnu proceduru i nije mu određen pritvor.

Istovremeno, M.Z. je preuzela istražna jedinica pogranične policije, radi daljeg rada a koji potpada u njihovu nadležnost, dok regionalna policija Sever vodi i istragu napada na službeno lice.

Podsećamo, pre tri dana, u mestu Jošanica, u opštini Leposavić, pogranična jedinica Kosovske policije otvorila je vatru na vozilo sa KG registarskim oznakama nakon što je vozač u okviru rutinske kontrole odbio da se zaustavi. Tom prilikom nije bilo povređenih.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane