Vesti
Hronika

"Srbija zainteresovana da reši ubistvo Ivanovića"

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Srbija zainteresovana da se reši ubistvo Olivera Ivanovića.
Nebojša Stefanović (Foto N1)

On je istakao i da ne vidi i spremnost prištinskih vlasti.

Stefanović je ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time i apelovao na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje tog slučaja.

Upitan ima li rezultata istrage o ubistvu Ivanovića, Stefanović je rekao da je to tužilačka istraga, ali da se Srbija trudila da pozove Euleks, Kosovsku policijsku službu i međunarodnu zajednicu da izvrše pritisak da istraga ide brže, kao i da se intenzivnije razmenjuju podaci kako bi se otkrile ubice i organizatori što, kaže, nije slučaj.

"Srbija je zainteresovana da se ovo ubistvo reši i nemamo prepreku da u tome učestvujemo, šta god treba da uradimo da do toga dođe, međutim, ne vidim želju druge strane", rekao je Stefanović novinarima.

On je dodao da su se u prvim danima posle ubistva, iz Prištine čule političke floskule i insinuacije, kako bi se loptica prebacila na Beograd.

"Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane", rekao je ministar.

Stefanović je apelovao na Euleks da ozbiljno shvati ulogu koji ima na KiM i da se na najozbiljniji način uključi u rešavanje tog slučaja.

"Mi ćemo prihvatiti svaki poziv, učestvovati na svakom sastanku, da pokažemo da su naša policija i tužilaštvo, koje vodi istragu, zaniteresovani da se ubistvo reši. Nažalost, spremnost druge strane ne vidim i nisam siguran da li će je biti", rekao je Stefanović.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021