Vesti
Hronika

Srbi iz Štrpca oslobođeni optužbi

Pred Osnovnim sudom u Uroševcu danas je doneta oslobađajuća presuda za Nenada Filipovića i Milana Rusimovića iz Štrpca, potvrdio je za RTV Kim njihov branilac Dejan A. Vasić.

Srbi iz Štrpca oslobođeni optužbi
Štrpce (Foto Kim)

Jedan od kandidat za gradonačelnika Štrpca, Nenad Filipović, i aktivista građanske inicijative "Srpska",Milan Rusimović, na poslednjim lokalnim izborima u ovoj opštini bili su optuženi za krivičnao delo pretnje i uticaja na slobodnu volju glasača.

Filipović i Rusimović su navodno vršili pritisak na birače kako bi glasali za Građansku inicijativu "Srpska".

„Posle dve godine političkog progona i torture kojima smo bili izloženi, drago mi je da je u potpunosti dokazana naša nevinost i besmislenost optužnice. Zahvaljujem našim braniocima Dejanu Vasiću i Miru Deleviću na profesionalnosti kao i Kancelariji za KiM na podrsci“, kazao je Filipović nakon presude.

Pored Vasića, okrivljene je zastupao i advokat Miro Delević.

"Ovaj predmet je jedan u nizu po optužnicama koje su širom Kosova podignute protiv pripadnika Građanske inicijative "Srpska" tokom poslednjih lokalnih izbora. Učinak srpskih advokata u ovim predmetima je stoprocentno uspešan, kazao je advokat Vasić.

 Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021