Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Milan Radoičić (Foto N1)

Prema dokumentu koji objavljuju prištinski mediji, odluka je doneta 23. februara ove godine, dok je nalog za hapšenje izdat 14. avgusta 2020.

Sud je 19. februara 2021. prihvatio zahtev za povlačenje naloga za hapšenje od Specijalnog tužilaštva.

Prema sudu, nakon razmatranja i analize zahteva Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje osumnjičenog, utvrdio je da je zahtev dobro obrazložen i utemeljen.

Kosovska policija je 23. novembra 2018. godine sprovela akciju pretresa u severnom delu Kosovske Mitrovice s ciljem hapšenja Milana Radoičića, koji nije pronađen u svom stanu, dok su tokom te akcije uhapšene četiri osobe.

Radoičić se u u optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo i pomaganje u ubistvu predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, ubijenog 16. januara 2018. godine, pominje da je navodno učestvovao u organizovanju organizovane kriminalne grupe.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021