Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Milan Radoičić (Foto N1)

Prema dokumentu koji objavljuju prištinski mediji, odluka je doneta 23. februara ove godine, dok je nalog za hapšenje izdat 14. avgusta 2020.

Sud je 19. februara 2021. prihvatio zahtev za povlačenje naloga za hapšenje od Specijalnog tužilaštva.

Prema sudu, nakon razmatranja i analize zahteva Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje osumnjičenog, utvrdio je da je zahtev dobro obrazložen i utemeljen.

Kosovska policija je 23. novembra 2018. godine sprovela akciju pretresa u severnom delu Kosovske Mitrovice s ciljem hapšenja Milana Radoičića, koji nije pronađen u svom stanu, dok su tokom te akcije uhapšene četiri osobe.

Radoičić se u u optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo i pomaganje u ubistvu predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, ubijenog 16. januara 2018. godine, pominje da je navodno učestvovao u organizovanju organizovane kriminalne grupe.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021